JohnnyCage

Négynapos konferenciát nyitott meg hétfőn az Intel

Hétfőn megnyílt az Intel Developer Forum 2001 Autumn konferencia, amely négy napon keresztül, augusztus 30-áig tart. A San Jose-ban (Kalifornia), félévente megrendezett IDF konferencián az Intel mellett számos IT cég mutatja be újdonságait.

A négynapos konferencián az Intel, valamint partnerei bemutatják fejlesztéseik legújabb eredményeit, de a jövő főbb irányelvei is megbeszélésre kerülnek. Az 1,9 illetve 2 GHz-es Intel Pentium 4 processzor hétfői megjelenését követően a nagyobb számítógépgyártók bemutatták az új CPU-kra épülő első rendszereiket. Ezen új számítógépek közül számos modell 2000 dollár alatti áron kerül majd forgalomba, amely a csúcsmodellek körében elfogadható árnak számít.

Az eheti IDF-en kerül első alkalommal bemutatásra a Pentium 4 mobil változata, valamint konkrét adatok is napvilágot látnak a Banias nevezetű Intel mobil processzorról, amely a társaság tervei szerint 2003-ban jelenik majd meg. A rivális AMD egy közeli szállodában tart majd megbeszééseket az IDF ideje alatt.

Az IDF egyik fő témája lesz az összeköttetési rendszerek problémája. Az Arapahoe, Serial AGP, Serial ATA és hasonló szabványok a teljesítmény növekedését akadályozó, jelenleg használatos, elavult összeköttetési szabványok leváltására készülnek, de a legtöbb megoldás esetében a fejlesztések még meglehetősen kezdeti stádiumban tartanak.

Az IDF konferencia a megszokottakon kívül ezalkalommal az InfiniBand Trade Association technológiai fórumjaként is szolgál. Miközben a jövő számítógépeiben az Arapahoe busz fogja összekötni a rendszereket, az InfiniBand az egyes gépek közötti kommunikációt biztosítja majd, de a szerverek és adattároló eszközök közötti összeköttetést is ezen rendszer valósítja majd meg. Az IDF újdonságairól és érdekességeiről természetesen mi is folyamatosan beszámolunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!