JohnnyCage

Samsung, Microsoft: szerver otthoni hálózatokhoz

A Dél-Koreai Samsung Electronics a szoftveróriás Microsofttal közösen egy olyan szervert szeretne kiadni, amelyet a társaság kifejezetten az otthoni hálózatokhoz tervezett.

A társaságokhoz közel álló hírforrások szerint az otthoni hálózati szerver összekötné a háztartás számítógépeit, szórakoztatóelektronikai-, háztartási- és konyhai eszközeit. A legfrissebb hírek szerint a szervert jövő januárban tervezi bemutatni a Samsung Electronics és a Microsoft a Las Vegasban évente megrendezett Consumer Electronics Show kiállításon.

Az új, otthoni szerver a Microsoft hamarosan megjelenő Windows XP operációs rendszerére fog épülni, és a hírek szerint leginkább egy Hi-Fi toronyra emlékeztet majd, nem pedig számítógépre. A rendszer, amelynek kezelése a tervek szerint igen egyszerű lesz, nem kerül majd többe, mint egy teljesen átlagos otthoni számítógép.

Az otthoni hálózati szerverek kifejlesztésének ötlete nem új, már több alkalommal lehetett hallani hasonló tervekről más cégektől is. A probléma, amelyen az ilyen és ehhez hasonló rendszerek tervei rendre elbuktak, az az egyszerű, könnyen megtanulható és áttekinthető kezelői felület megalkotása volt.

A Samsung-Microsoft páros otthoni szervere amennyiben elkészül, összeköt szinte minden erre alkalmas eszközt az otthonokban, úgymint Hi-Fi torony, TV, videó, hűtő, mikrohullámú sütő, mosógép, számítógép, világítás, fűtés, és még sok egyéb. A szerver az internetre lenne kapcsolva, így akár a munkahelyről is lehetővé válna például a fűtés bekapcsolása, a villanyok leoltása, a ház kamerás felügyelete.

A szerver a többi eszközzel való kapcsolattartást Ethernet, FireWire, BlueTooth, Wireless LAN és egyéb vezetékes, illeve anélküli rendszerekkel valósítaná meg. A hírforrások az Internationale Funkausstellung-on (IFA), Európa legnagyobb, kétévente megrendezett szórakoztatóelektronikai kiállításán beszéltek a Samsung-Microsoft cégek ezirányú terveiről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yeti #5
    jah, és a heckerek meg majd gyújtogatják a lámpákat, meg lenytomják a fűtést, meg minden??
    És ha a biztonsági kamerákat is meg lehet nézni, akkor az aztán nagyon biztonságos lesz...
    Meg ha jol tudom ezek a vezetéknélküli hálozatok sem túl biztonságosak...
    Hát ez aztán nagyon jó lesz.