JohnnyCage

IBM logo lesz a Nintendo GameCube-on

A japán Nintendo csütörtökön Tokióban bemutatta a GameCube játékkonzolt. A bemutatón az IBM képviselői is jelen voltak, és bejelentették, hogy minden egyes GameCube konzolon IBM logo lesz található.

Az IBM logo az óriáscéget fogja népszerűsíteni a konzolon, mivel a GameCube IBM PowerPC központi processzorra épül. A GameCube Japánban szeptember 14-étől lesz kapható, Észak-Amerikában pedig eredetileg november 5-én jelent volna meg. Mint utóbb azonban kiderült, az Észak-Amerikai megjelenés november 19-ére lesz halasztva. Mindez egyébként azért is érdekes, mert a Nintendo vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a Microsoft Xbox biztosan késni fog, ellenben a Nintendo GameCube természetesen megjelenik november 5-én.

Az "IBM Technology" embléma, amely minden egyes GameCube-on megtalálható lesz, várhatóan népszerűsíteni fogja az IBM-et, mint technológiai komponensek szállítója. Bár az IBM leginkább saját márkaneve alatt megjelenő végfelhasználói eszközeiről ismert, mint például ThinkPad notebookjai, a társaság rengeteg számítástechnikai komponenst is gyárt, mint például chipeket. Az IBM PowerPC processzorok például a televízióktól a mobiltelefonokig számos eszközben megtalálhatóak.

Az IBM meg szeretné tartani márkaneve erősségét, még azon trend ellenében is, hogy a számítástechnikai komponensek a PC-n túlnyúlva egyre inkább más, speciális elektronikai eszközökbe is bejutnak, mondta Mark Lefebvre, az IBM Microelectronics marketing igazgatója. Elmondása szerint az "IBM Technology" embléma a GameCube megjelenése után számos egyéb eszközön meg fog jelenni, úgymint például mobiltelefonok, digitális kamerák és kéziszámítógépek.

Az IBM számos partnercégével együtt fog működni a marketingstratégia kialakításában. "A végfelhasználót nem biztos, hogy érdekli a belső technológia" - mondta Lefebvre. "Azt azonban tudják a vásárlók, hogy az IBM technológiai innovációt és minőséget fémjelez, ezért az IBM névnek súlya van, amikor a vásárló az eszköz megvételéről dönt."

A Nintendo a GameCube játékkonzollal második helyét szeretné megőrizni a Sony által dominált konzolpiacon, mivel a konkurencia a Microsoft Xbox képében komoly fenyegetést jelent. A GameCube 199 dolláros árával 100 dollárral olcsóbb lesz, mint a PlayStation 2 és az Xbox. Az eszköz, amely összekapcsolható lesz a Game Boy Advance hordozható játékgéppel, a Nintendo eheti Space World kiállításán került bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mad Guy #14
    Jó bocs, a cikkeket nem nagyon szoktam olvasni :)
    Senki: jó lenne, de amilyen mázlija van mindig annak a géc gyereknek...
  • ixyon #12
    ja. most már sokkal jobb a közérzetem. és az, hogy IBM azért ha értenél valamit abból amiket ezen a siteon olvashacc, meg azé 1 kicsit otthonelnnél a témában, akokr azért tudnád, mi az az IBM... az nem a múlt 1 nagy cége, hanem 1 olyan cég, ami a múltban is nagy volt, de most sincs legyőzője.
  • Mad Guy #10
    De mit jelent az ibm?? Ők gyártották vagy mi? Vagy csak tudatni akarják hogy Itte' Bameg Megszívod ? :)
  • Laalee #1
    ez aztan a hir!