Franczy

Compaq-Intel szövetség a kéziszámítógépek piacán

Miután mind az Intel, mind a Compaq Computer meghódította a maga kis számítógépes piaci szegmensét, most elhatározták, hogy egy új piacon, a kéziszámítógépek piacán közösen próbálnak majd minél nagyobb sikereket elérni.

A Compaq Computer képviselői ugyanis szerdán bejelentették, hogy a Compaq a jövőben támogatni fogja az Intel PCA (Personal Internet Client Architecture) névre hallgató technológiáját, mely tulajdonképpen a világ legnagyobb chipgyártó cégének az Intel chipeket tartalmazó mobiltelefonokra, illetve kéziszámítógépekre vonatkozó ajánlásait tartalmazza. Ezzel párhuzamosan az Intel szóvivője bejelentette, hogy az Intel ezután a Compaq iPaq kéziszámítógépekre úgy fog tekinteni, mint a piac standard kéziszámítógépeire, valamint a szóvivő azt is elárulta, hogy a jövőben az Intel és a Compaq fejlesztői szorosan együtt fognak majd működni annak érdekében, hogy a PCA technológiára épülő kéziszámítógépek szoftvereinek fejlesztési időszakát minimalizálni lehessen.

"Az Intel és a Compaq Computer már évek óta nagyon jó kapcsolatban van egymással. Most azonban mindkét cég vezetői úgy gondolták, hogy eljött a szorosabb együttműködés ideje, melynek eredményeképpen mindkét cég egyre nagyobb piaci részesedésre tehet majd szert egy egyre növekvő piaci szegmensben" - nyilatkozta Ron Smith, az Intel vezetéknélküli kommunikációs és számítástechnikai eszközökért felelős részlegének alelnöke.

A mostani bejelentés a legtöbb szakértőt egyáltalán nem lepte meg, hiszen tudható volt, hogy az Intel mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a kéziszámítógépek és mobiltelefonok piacán növelni tudja piaci részesedését. A Compaq-Intel szövetség bejelentésére egyébként alig egy nappal azután került sor, hogy az Intel hasonló szövetségre lépett a Symbiannal. Egyesek szerint egyébként a következő generációs mobiltelefonokba szánt chipek piacán az Intel legkomolyabb ellenfele a Texas Instruments lesz.

A bejelentés kapcsán a Compaq szóvivői elmondták, hogy a következő generációs iPaq kéziszámítógépek esetében még nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a vezeték nélküli technológiákra, és a cég valószínűleg bemutat majd egy olyan modult is, mellyel az iPaq-ok pillanatok alatt mobiltelefonokká lesznek alakíthatóak, persze nem szabad elfelejteni, hogy a konkurencia egy ideje már kínál hasonló megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!