JohnnyCage

A TI és az Intel licenszelte az új generációs ARM magot

[ExtremeTech] Az ARM Ltd. a napokban bejelentette, hogy mind a Texas Instruments, mind az Intel Corp. megvásárolta a cég új generációs ARMv6 beágyazott mikroprocesszor architektúráját.

A két chipgyártó az új ARMv6 architektúrát saját, a közeljövőben megjelenő processzoraiban szeretné majd alkalmazni. A három társaság elmondása szerint az Intel és a Texas Instruments jelenlegi ARM licensze lett megújítva olymódon, hogy az kiterjedjen az új ARMv6-ra. A világ legnagyobb chipgyártójaként számontartott Intel Corp. emellett megszerezte a jogot saját , speciális ARM processzormagok kifejlesztésére és licenszelésére más cégeknek.

Az Intel Corp. a hírek szerint új XScale mikroarchitektúrájának továbbfejlesztéséhez fogja felhasználni az új ARMv6 processzor architektúrát. Az architektúra megszerzése mellett az Intel megvásárolta az ARM7TDMI és ARM946E-S mikroprocesszor magokat is. Az Intel az új ARM licensz segítéségével olyan processzormag változatokhoz is hozzájut, mint az ARM7 Thumb, az ARM9 Thumb és az ARM10 Thumb családok.

A dallasi Texas Instruments szintén licenszelte az ARMv6 architektúrát. A két éve tartó együttműködés az ARM és a Texas Instruments között olyan új megoldások implementálását eredményezte az ARMv6 magban, mint a javított adatszinkronizáció, a megosztott memória menedzsment, és a továbbfejlesztett operációs rendszerek futtatásának lehetősége, közölték a társaságok szóvivői.

Az új képességek lehetővé teszik az új ARMv6-ra alapuló eszközökben a teljesítmény drasztikus növelését a fogyasztás jelentős csökkentése mellett. Mindez elsősorban a valósidejű audió és videó alkalmazások futtatásakor lehet különösen fontos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!