JohnnyCage

A Motorola mobiltelefon technológiát árul

Az amerikai Motorola Inc., a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója hétfőn bejelentette, hogy a társaság kínálni fog licenszelésre minden olyan technológiát, amely egy mobiltelefon gyártásához szükséges lehet.

Az iparban ezidáig hasonló lépésre nem volt példa. A Motorola-nak egyébként van mit kínálnia, mert az amerikai gyártó rendelkezik a világon a legtöbb mobiltelefonnal kapcsolatos technológiával. A társaság a vezetők elmondása szerint elérhetővé teszi a mobiltelefonokhoz kapcsolódó összes chipjét, a nyomtatott áramköri kapcsolások rajzát, terveket, szoftvereket, fejlesztő- és teszteszközöket.

A Motorola bízik abban, hogy a társaság mostani lépéssel jelentős extrabevételt tud szerezni a közeljövőben. A gyártó szerint a mobilipar elérte azt a fázisát, amikor a technológiák eladása már nem okoz hátrányt a társaság számára. A Motorola korábban már elérhetővét tette egyes chipjeit más cégek számára, de mostantól a teljes chipvonal fejlesztési dokumentumai, és leírásai is megszerezhetők lesznek.

"A Motorola szeretné felgyorsítani a mobilipar evolúcióját ... azzal, hogy megszünteti a technológiai akadályokat, és lehetővé teszi a gyártóknak, hogy a márkahűségre, a marketingre, a képességekre és a designra helyezzék a hangsúlyt" - mondta Fred Shlapak, a Motorola félvezető részlegének elnöke.

Mivel az érintett gyártók döntő többsége már rendelkezik alapvető mobiltelefon gyártási tervekkel, a Motorola olyan technológiákat is kínálni fog, mint például a GPRS, mivel ezen technológiák kifejlesztése a legtöbb cégnél még korai stádiumban van. Az amerikai mobilgyártó emellett BlueTooth, GPS és MP3 audió technológiákat is rendelkezésre bocsát majd.

A társaság vezetői úgy vélik, a Motorola saját mobiltelefon részlegére a lépésnek nem lesz negatív hatása. A Motorola mobiltelefonok ugyanis fejlettebb technológiájukkal továbbra is versenyképesek maradnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #2
    hat ami teny az teny, attol, hogy magyarorszagon nem kaphatokak bizonyos keszulekek, en epp tegnap neztem be itt 1 motorola boltbo, oszt csak kapodtam fel az allamat a foldrol, hogy itt mik vannak. csak a telcsijeinek a nagy reszet nem csinalja meg csak 1900 mhz-esre, nemtom miert. talan a dizajd nem fekuszne annyira az EU-ban, mert otthon egeszen mas stilus az uralkodo, de az biztos, hogy elegge megyozo volt. pl lattam GPS-PDA-GPRS mobilt, majdnem ugyan azt, mint ami fentvan a kepen ezen a lapon, 128 mega integralt FLAS-el, meg 3 FLASHmodul helyevel, USBvel, es ugye kitalaljatok, hogy volt rajta MP# lejacco/kodolo, es nekem nagyon nagyon dizajnosnak tunt. pnt annyi volt, mint a 9210-es, csak sztem vagy 100* tobbet tud, meg sokkal jobban is nez ki. de hat ez van