Franczy

Windows Media Player Mac OS X-re is

[Electic] A Microsoft képviselői a tegnapi nap folyamán bejelentették, hogy a cég fejlesztői a közeljövőben elkészülnek a Windows Media Player Mac OS X operációs rendszerre kifejlesztett változatával, és a multimédiás szoftver egy kiadás előtti verzióját már be is mutatták a napokban New Yorkban megrendezésre került Macworld Conference & Expo szakkiállításon.

A fejlesztők az új szoftverrel kapcsolatban elmondták, hogy azt kifejezetten úgy tervezték meg, hogy a Mac OS X adta lehetőségeket maximálisan kihasználja, és reményeik szerint az új Aqua interfész is elnyeri majd a felhasználók tetszését. A Mac OS X-re fejlesztett Windows Media Player fejlesztési munkálatai egyébként jó ütemben haladnak, és ha minden jól megy, akkor már valamikor idén ősszel bárki által ingyenesen letölthető lesz a Microsoft website-járól a végleges verzió.


Az Apple elnöke, Steve Jobs a Macworld Expon

A redmondi cég képviselői elmondták, hogy a Windows Media Player Mac OS X-es verziójának fejlesztése közben minden fontosabb tényezőt megpróbálnak figyelembe venni, így a Windows operációs rendszerektől nem kis mértékben különböző Mac-es operációs rendszer nyújtotta lehetőségeket megpróbálják a legnagyobb mértékben kihasználni, valamint a Mac-es Media Playerrel szemben az egyik legfontosabb követelményük az volt, hogy minél könnyebb legyen a használata. Az új médialejátszó szoftver támogatja az összes újabb audió és videó technológiát, valamint a DRM (Windows Media Digital Rights Management) technológiát is. Ez utóbbi szolgáltatásnak egyébként leginkább a hanglemezipari és egyéb tartalomszolgáltató cégek örülnek majd, hiszen a DRM segítségével megoldható a multimédiás anyagok kódolása, másolásvédelme.

"A Mac OS X operációs rendszerre fejlesztett Windows Media Player a kiváló minőségű audiovideo lejátszási képességeivel és az új Aqua interfész segítségével minden bizonnyal elkápráztatja majd az Apple számítógépeket favorizáló felhasználókat. Ez az új szoftver is azt bizonyítja, hogy a Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy folyamatosan kiváló minőségű programokkal lássa el a Mac-es társadalmat." - nyilatkozta Dave Foster, a Microsoft Windows Digital Media részlegének az általános menedzsere, majd hozzátette, hogy az új Media Player az összes Apple iMac, Cube, G4, iBook és PowerBook számítógépen futtatható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!