JohnnyCage

Környezetvédelmi összefogás az LCD gyártók között

A világ vezető folyadékkristályos kijelzőket gyártó társaságjai egy, a napokban megrendezett tokiói találkozón megállapodtak az LCD gyártás környezetvédelmi problémáinak együttes megoldásában.

A világ összes nagyobb LCD kijelzőgyártójának képviselője megjelent a napokban azon a találkozón, amelyen a társaságok egy közös terv kidolgozását szorgalmazták a környezetvédelmi problémák megoldására. A Tokióban megrendezett összejövetelen a gyártók megosztották egymás között tapasztalataikat a környezetvédelmi problémákkal kapcsolatban, és megállapodtak a közös megoldás kereséséről.


Az LCD gyártó társaságokat a World LCD Industry Cooperation Committee, (Nemzetközi LCD Ipari Együttműködési Bizottság) egy nemrégiben megalakult ipari csoport hívta össze Tokióban, amely kedden ülésezett a japán fővárosban - mondta Tamotsu Harada, a Japan Electronics and Information Technology Association (JEITA - Japán Elektronikai és Információs Technológiai Szövetség), az összejöveteleket megrendező szövetség egyik szóvivője.

A találkozón a Sharp, a Hitachi, a Toshiba, a NEC, a Samsung Electronics, az LG Philips LCD és az ACER Unipac Optoelectronics gyártók megegyeztek egy olyan kommunikációs csatorna megalkotásáról, amelyen keresztül a társaságok megoszthatják egymással környezetvédelmi technológiákkal kapcsolatos tudásanyagukat. A gyártók mindezzel azt szeretnék elérni, hogy olyan egységesen fejlett LCD kijelzőket tudjanak gyártani, amelyek maradéktalanul megfelelnek a környezetvédelmi szempontoknak.

A gyártók elsősorban a selejt LCD panalek ártalmatlanításának, valamint a gyártás közbeni károsanyag-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit osztják majd meg egymás között - közölte a JEITA egy sajtóközleményében. A napokban összefogott hét gyártó együttesen a világ LCD iparának 90%-át teszi ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!