JohnnyCage

A Tiny Computers elpártol az AMD-től

[Register] A Tiny Computers számítógépgyártó cég a közelmúltban szembefordult az iparág trendjével, és úgy döntött, a jövőben nem ad ki AMD processzorra épülő számítógépet. A cég a továbbiakban 100%-ig Intel-párti gyártó lesz.

A társaság a meglepő döntésre május végén szánta el magát, és a Tiny azóta el is adott minden AMD Athlon-alapú számítógépet. A Tiny Computers egyébként 2000. szeptemberében döntött úgy, hogy a jövőben AMD Athlon és Duron processzorokra épülő PC-ket is gyártani, illetve forgalmazni fog. Colin Greene, a Tiny Computers brit marketingigazgatója úgy nyilatkozott, a döntés oka az Intel igen erős processzor-ütemtervében rejlik. "Az Intel ütemterve igen erősen halad előre. A Pentium 4 processzor egy rendkívül erőteljes termék" - mondta Greene.

Nyitott marad a kérdés, hogy vajon Greene-nek mi lehet a problémája az AMD ütemtervével, vagyis a Tiny Computers miért nem akar a továbbiakban AMD Athlon-alapú rendszereket gyártani. "Meg tehetnénk, hogy mindkét processzorgyártó chipjeire építenénk számítógépeket" - mondta Greene. "Mindazonáltal mi egyszerűen úgy érezzük, számunkra kedvezőbb lehetőségeket rejt az az út, hogy csak Intel-alapú PC-ket adunk ki."

A chipóriás Intel minden bizonnyal nem volt felhőtlenül boldog, amikor 2000. szeptemberében a korábban csak Intel-alapú számítógépeket gyártó Tiny Computers elkezdett AMD Athlon és Duron alapokra épülő rendszereket gyártani. A dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, az Intelnek azóta sikerült egy elég meggyőző ajánlatot tennie a Tiny számára, amit a PC gyártó nem tudott visszautasítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Eeneke #24
    Windynek van teljesen igaza! Nekem is egy Cel266-osom van és most fogom egy PIII 700/750-re lecserélnem, mert nem akarok alaplapot venni, de ha valakinek azt is kell, akkor jobban jár (sokkal) egy duronnal.
  • Dikkma #16
    Nem morrisonon felbátorodva kezdtem ki alibabával, csak írtam, és közben mást csináltam, ezért én még nem is láttam az ő hozzászólását.
  • Dikkma #15
    Erről nagyon sokat tudnék írni.

    Ez egy jelenség egy érthetetlen pofátlanság, ami csak MO-n van szerintem.
    De miért? Nem tudom.
    Ez a kérdés bennem is sokszor felvetődött már, de nem jöttem rá az indokra.
    Amikor valaki eladja a Celeronját/PIII-át, és vesz egy Athlont, elkezd suxxolni, faszozni. Ez gusztustalan és gyökér viselkedés, de nagyon sok ilyen korlátolt ember van. Nem értem, miért, de sok van.
    Aki itt seggezi az Intelt annak már mind volt Intele és ha nem is volt megelégedve vele, még akkor sem kellene szidnia.
    Amikor Powered_by_Athlon_1450 -nal játszottam CSt, ott suxxolta az Intelt... gondolom előtte nap vette az új configot... ilyen korlátolt ember csak elvétve akad - de az úgy látszik, mind fórumokba jár.
    Solano, talán nem ez a válasz, de megmagyarázhat dolgokat : elterjedt ez a hülyeség, hogy az Intel suxx, és az a menő, aki ezt mondja, meg hát, aki AMD rullázik, az is menő, mert annak van AMD-je (nem mindig, de ez megint más kérdés) és így, ha valaki vesz egy AMD alapú configot, rögtön irány minden fórum, nyálunkat verni a gépünkre, és a régit szidni. Így mindenki megtudja, milyen májerek vagyunk---> menők vagyunk.
    Ez korlátoltság, nem egyéb.
    Alibaba, te segg, meg tudod indokolni, akár csak egyetlen szóval is, miért tudnád szétverni egy ember fejét? Aki egy céget vezet?
    Igen --> önmagadnak mondasz ellent
    Nem --> korlátolt vagy
    Ebből nehéz lesz kijönni.
    Na persze, ha olvasod is ezt a szöveget, mintha nem is láttad volna...
  • MuERTe #10
    a döntés kulcsa ebben a mondatban rejlik:
    "az Intelnek azóta sikerült egy elég meggyőző ajánlatot tennie a Tiny számára, amit a PC gyártó nem tudott visszautasítani. "
    no comment