JohnnyCage

Gyerekeket zaklatnak online szex-szel

[ZDNET] Egy felmérés szerint minden öt internetező amerikai gyerekből illetve fiatalból legalább egyet zaklatnak a világhálón szex-szel kapcsolatos weboldalakkal.


Az internettel mindennapi kapcsolatban álló amerikai tizenévesek mintegy 19%-a úgy nyilatkozott, hogy olyan szex- és pornóanyagokkal zaklatják a világhálón kersztül, amelyet ő sosem kért. A kedden közzétett jelentés szerint az 1500 10 és 17 év közötti fiatal egyötödét bizonyos szexuális tevékenységben való részvételre buzdítják, a szexről való társalgásra kérik, vagy személyes szexuális információi felől kutakodnak.

"A legtöbb esetben leánygyerekeket és 14-17 év közötti tinilányokat ér zaklatás az interneten. Azokat a fiatalokat, akik valamilyen lelki problémával küszködtek, méggyakrabban éri zaklatás. A zaklatási esetek legnagyobb százaléka -természetesen- azok között fordul elő, akik sokat interneteznek, esetleg internetes társalgókba látogatnak, felnőtteknek szánt, de nem szükségszerűen erotikus oldalakat böngésztek, idegenekkel társalogtak a világhálón, vagy egyedül használják a számukra előfizetett internethozzáférést" - írta Kimberly Mitchell, a New Hampshire-i egyetem Crimes Against Children Research Center (Gyermekekkel szemben elkövetett bűnycselekmények kutatóközpontja) egyik munkatársa.

A zaklatott tizenévesek mintegy egynegyedét a tanulmány szerint személyesen is megpróbálta felkeresni a zaklató, esetleg hagyományos levél útján, telefonon lépett vele kapcsolatba, mégnagyobb rémületet keltve. A jelentés arról is beszámol, hogy sem a szülői tiltások és korlátozások, sem a szűrőprogramok nem bizonyultak befolyásoló tényezőnek a zaklatást illetően.

"Tegye hozzá az internetes zaklatást ahhoz a gyermekkori veszedelmekkel kapcsolatos listához, amelyről a hatóságoknak tudniuk kellene, és tanácsot kellene adniuk a családoknak" - áll a jelentésben, amely egyébként a Journal of the American Medical Association eheti számába jelent meg. "Ezzel egyidőben azt is érdemes megjegyezni, hogy a probléma jelenleg nem olyan komoly, hogy a szülőknek el kellene tiltaniuk gyermeküket az internettől" - folytatódott a jelentés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M@uL #8
    Telefonon felkeres a zaklató. Bassza meg mi lesz velem, még valami perverz aberált köcsög belenyálaz a telefonba!!
  • Scooter #3
    Legalább mindenki hamar felkészül a Sex-re :)))
  • Laalee #1
    uristen most mi lesz.