Mikeyy

Az Apple "másképp gondolkozik"

Az Apple Computer - amely tekintélyromboló marketingjével nagy hírnevet szerzett - kijelentette a Sátánista Egyháznak, hogy nem akarja, hogy bármilyen formában is kapcsolatba hozzák a céget a luciferiánus csoportosulással.

A csoportosulás honlapján a "Think different" szlogen - "Gondolkozz másképp", az Apple jelmondata - nemrég még a Sátánista Egyház alapítójának, Anton Szandor LaVey-nek a fényképét díszítette, azonban a számítógépekkel foglalkozó társaság kérésére ezt, és a "Made with Macintosh" (Macintosh-on készült) feliratú webes jelvényt is eltávolították. LaVey - aki korábban cirkuszi oroszlánidomár volt - a San Franciscoi központtal rendelkező egyházat 1967-ben alapította, és megkapta az ördögi hangzású "Fekete Pápa" címet, hiszen sokmindennel foglalkozott, többek között sátánista esküvőket vezetett le, illetve Roman Polanski "Rosemary's Baby" című filmjében magát Sátánt játszotta.

Peter Gilmore webmester - aki egyébként a csoportosulásban főpapként szolgál - az egész honlapot egy Macintosh számítógép segítségével készítette, elmondta hogy februárban, az Apple ügyvédeivel lefolytatott hosszadalmas levelezés után teljesen lemondott a társaság védjegyeinek használatáról. Az Apple szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Az Apple a számítógépes ipar lázadójaként állította be magát. Elhíresült "Nagy Testvér" televíziós reklámja vezette be 1984-ben a Macintosh számítógépeket, amelyben egy nő egy kalapácsot hajít egy óriási Orwelli arc felé. Az utóbbi időben az Apple "Think different" nyomtatott kampánya olyan forradalmi embereket mutatott be, mint például Albert Einstein fizikust, vagy a polgári jogokért küzdő Martin Luther King-et.

A Sátánista Egyház szerint 1997-ben meghalt alapítójuk kitűnő alanya lenne a reklámkampánynak. Weboldalukról megtudhatjuk, hogy a Sátán szó héberül azt jelenti, hogy "olyan aki szembeszáll", és az ő egyházuk olyan embereket próbál összegyűjteni, akik szabadon gondolkodnak. "Az a gond, hogy mi "túlságosan is másképp gondolkozunk?" - kérdezte Gilmore az Apple ügyvédeinek írt levelében, és véleménye szerint ez az egész diszkriminációnak számít.

Az Apple ügyvédei kijelentették, hogy a társaság fenntartja a jogot, hogy beszűntesse védjegyeinek használatát olyan honlapokon, amelyek rossz ízlésről tanúskodnak, vagy lealacsonyító hatással van rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)