Mikeyy

A DoCoMo kicseréli a 3G készülékeket

A harmadik generációs (3G) mobil hálózatok beindításakor felmerülő rengeteg akadály felmerülése miatt Japán legnagyobb mobil szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy lecseréli mind az 1400 forgalomban levő 3G mobil készüléket

"A készülékeket azért cseréljük le, hogy a funkcionalitásukat növeljük, és nem azért, mert technikai problémák vannak velük" - nyilatkozta Takumi Suzuki, a DoCoMo szóvivője. Azt nem mondta el, hogy pontosan mikor cserélik le a 3G szolgáltatások május 30.-n beindított tesztperiódusának kezdetekor szétosztott NEC N2001 készülékeket. A telefonok visszahívása is mutatja, hogy a DoCoMo-nak nehézségei vannak a szupergyors 3G technológiákkal, amelyek gyors internetezést, illetve videó és zeneletöltést tesznek lehetővé.

Az 1400 kézikészülék szétosztásakor 1900, laptopokba való adattovábbításra szolgáló kártya is kiosztásra került, és a DoCoMo megígérte hogy június végéig 1200 olyan készüléket is kiosztanak, amelyek már videótovábbításra is képesek. Az elemzők szerint a DoCoMo mostani lépése várható volt. "A próbaszolgáltatások célja a kézikészülékek továbbfejlesztése" - nyilatkozta Kate Lye, a UBS Warburg telekommunikációs elemzője. "Nálunk (UBS) is van egy ilyen kézikészülék... Még sok fejlesztenivaló van rajta, még nem egy túl jó telefon, így csak jó hogy fejlesztéseket végeznek rajta" - tette hozzá.

A felhasználókat előre figyelmeztették, hogy valószínűleg majd visszahívják, illetve kicserélik ezeket a termékeket. A japán újságok szerint az új készülékek július elején kerülnek kiszállításra. A felhasználók szerint többféle hiba is van a telefonokban, többek között az akkumulátor, ami egy nap alatt lemerült, a nem megfelelő vétel, a megszakadt hívások, és néha még le is fagynak a készülékek, ilyenkor ki kell kapcsolni azokat, és újra bekapcsolni (valahonnan ez ismerős :) ) ahhoz hogy működőképesek legyenek.

A DoCoMo a tervek szerint október elején fogja beindítani a kereskedelmi 3G szolgáltatásokat, azonban ehhez nagyon össze kell szednie magát és kijavítani a jelenleg még előforduló rengeteg hibát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!