Mikeyy

Az USA harcol a pornó ellen

John Ashcroft, az USA igazságügy-minisztere igencsak meg akarja nehezíteni az internetes szexvállalkozók dolgát. Ashcroft bejelentette - persze nem ezekkel a szavakkal - hogy a hardcore szexoldalaknak nem lenne szabad lufimellű cicababákat mutogatniuk.

"Nagyon aggódom az obszcenitás miatt és nagyon aggódom az obszcenitás gyerekeinkhez való viszonya miatt" - mondta Ashcroft. Állítása szerint az igazságügy-minisztérium államügyészei segítenének a különböző államok vezetőségének, hogy az obszcén képeket tartalmazó szexoldalak működtetőit börtönbe zárják. "Megpróbálunk különösen készségesek lenni a helyi hatóságok segítése során, és ez az egyik legfőbb célunk ez ügyben" - tette hozzá.

Az obszcenitás fogalmába tartoznak olyan szöveges vagy grafikus anyagok, amelyek az emberek "fajtalan vágyaira" hatnak, nem felelnek meg a társadalmi alapfelfogásnak, és hiányzik belőlük bármiféle irodalmi, művészi, politikai vagy tudományos érték. A Republikánus képviselők egy része arra kérte Ashcroft-ot, hogy adjon biztosítékot az erkölcstelenség és disznólkodás üldöztetésére, és közülük is Bob Goodlatte volt a legállhatatosabb.

"A Clinton kormány sikertelensége ezeknek a törvényeknek a sikerre juttatásában az erkölcstelenség online és offline elburjánzásához vezetett. Különösen aggódom gyermekeink biztonságáért az interneten, ahol erősen ki vannak téve a gyermekpornográfiának és a zaklatásoknak" - mondta Goodlatte. "Szeretném tudni, hogy az igazságügy-minisztérium milyen mértékben fogja kihasználni erőforrásait az állami és a helyi hatóságok segítésére a nemzetünk gyermekeit érő cyber-támadások elleni küzdelemben" - tette hozzá.

Ashcroft ezt követően az online szerzői jogokkal kapcsolatosan is nyilatkozott. Elmondta, hogy a cyber-bűnözés és a szoftverkalózok visszaszorítása egyre fontosabb szerepet kap, hiszen Amerika a világgazdaságban betöltött vezető szerepét részben annak köszönheti, hogy ott fejlesztik a legértékesebb szoftvereket. A NET - No Electronic Theft- elektronikus lopások elleni - törvény szerint egyébként bűncselekménynek számít szerzői jogokkal védett termékek megosztása a barátokkal, de még a családtagokkal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TnS #9
    "A NET - No Electronic Theft- elektronikus lopások elleni - törvény szerint egyébként bűncselekménynek számít szerzői jogokkal védett termékek megosztása a barátokkal, de még a családtagokkal is"

    Hehe, ha anyad megker, hogy hagy uljon oda a gepedhez passzianszozni, amin termesztesen regisztralt windows fut, akkor ezentul megmondhatot, hogy nem lehet, mert lecsuknak.
    ;-)
  • Laalee #3
    ahogy elnézem ezt a barmot ez inkabb a szilikonfarku csavokat bámulná...