Franczy

Jön a Mac OS 9.2

[ZDNET] Miután az Apple Computer nemrégiben nagy felhajtás közepette piacra dobta legújabb operációs rendszerét, a Mac OS X-et, a cég a régebbi operációs rendszerét sem szeretné elhanyagolni, így a már "klasszikus"-nak nevezhető Mac operációs rendszer is hamarosan megkapja a legújabb frissítését. Különböző források az eWEEK website-nak azt nyilatkozták, hogy az Apple már nagyon közel áll ahhoz, hogy befejezze a 9.2-es verziójú Mac OS-t, mely egyébként a Moonlight, vagyis holdfény fejlesztési kódnevet viseli magán.

A Mac OS 9.2 fejlesztését az Apple szoftverfejlesztői az idei év folyamán kezdték csak el, vagyis nem túl régen, ennek ellenére az ígéretek szerint az operációs rendszer ezen új verziója még a korábbi verzióknál is sokkal stabilabb lesz, sőt még bizonyos sebességnövekedésre is számítani lehet. A Mac OS 9.2-ben ezenkívül számos hibajavítás is helyet kap majd, valamint ezentúl már ez a Mac operációs rendszer is könnyedén elboldogul majd az újabb hardverelemek felismerésével is. A különböző források jelentéseiből kiderül, hogy a 9.2-es update-et ingyenesen le lehet majd tölteni az Apple website-jairól, de az sem elhanyagolható tény, hogy a telepítéséhez OS X kompatibilis Mac-re lesz majd szükség.

A Mac OS 9.2-t fejlesztő csapathoz közelálló források azt nyilatkozták az eWEEK website-nak, hogy az új operációs rendszer a jelenlegi fejlesztési stádiumban már rendkívül stabil és gyors, valamint, hogy a fejlesztőknek szinte az összes ismert szoftverhibát sikerült kijavítaniuk benne.

A klasszikus Mac OS fejlesztése rendkívül fontos az Apple Computer számára, mert így a felhasználók számára nagymértékben megkönnyíthető a Mac OS X-re történő átállás, a Mac OS 9-et és a hamarosan debütáló Mac OS 9.2-et ugyanis a Mac OS X alá is fel lehet telepíteni. A felhasználók tehát nyugodtan használhatják a korábbi Mac operációs rendszert is az OS X alatt, mely így úgymond egy klasszikus kompatibilitási környezetet biztosít azon szoftverek számára, melyek még nem igazán Mac OS X-re lettek kifejlesztve.

A Mac OS 9 1999 októberében látott napvilágot, majd később minden különösebb felhajtás nélkül kiadták az operációs rendszer 9.1-es verzióját is, a sokak által várva várt Mac OS X pedig idén március 24-én került a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)