Mikeyy

UPnP szabvány az internetre csatlakoztatott otthonok számára

Az Intel bejelentette az UPnP (Universal Plug and Play) Fórum internetes átjáró specifikációját, ami lehetővé teszi a PC és más eszközök számára, hogy webes kommunikációt folytassanak egyetlen otthoni internetkapcsolat segítségével.

A UPnP Fórumnak több mint 340 társaság a tagja - amelyek többek között fogyasztói elektronikával, számítástechnikával, otthoni automatizálással és biztonsággal, illetve számítógépes hálózatok építésével foglalkoznak - és az otthoni hálózatok számára próbálnak új szabványokat kidolgozni. Az új UPnP specifikáció leegyszerűsíti az otthon hálózatok internetes átjáró eszközeinek beállítását, internetre csatlakoztatását és ellenőrzését, ami lehetővé teszi a számítógépek és más digitális eszközök - például biztonsági és szórakoztatási rendszerek - internetre történő csatlakoztatását, amelyek így sokkal hatékonyabban együtt tudnak működni.

"A Universal Plug and Play nagyon fontos szerepet játszik az Intel PC-s jövőképében. Vezető szerepet töltöttünk be a UPnP átjáró specifikáció kifejlesztése során, és reméljük, hogy a technológia hamarosan elérhető lesz az átjáró gyártók számára" - nyilatkozta Kevin Kahn az Intel kommunikációs architektúrákkal foglalkozó részlegének igazgatója. " A UPnP fórum megpróbál gyorsítani a UPnP képességekkel rendelkező, és fejlett internet megosztást lehetővé tevő eszközök elterjedésén az otthoni hálózatok felhasználóinak körében" - tette hozzá.

A D-Link és a Linksys - otthoni hálózati termékek vezető terjesztői - bejelentette, hogy támogatják a specifikációt, és a Microsoft is beépíti a UPnP támogatást Windows XP operációs rendszerébe. Ezen kívül a fejlesztések gyorsításának érdekében az Intel több, UPnP képességekkel rendelkező termék megjelentetését tervezi.

A UPnP-t azért kellett kifejleszteni, mert egyre nőtt az igény az olyan otthoni termékekre, amelyek nem csak képesek internetes kapcsolat létesítésére, hanem megbízhatóak és könnyű használni is őket. Az internetre csatlakoztatott otthon előnyeinek megvilágításra az Intel immár huszonötödik alkalommal mutatja be az "Álomutcát" Portland-ben. A hét különböző otthon mindegyike a legújabb építési, kivitelezési és technológiai újdonságokat mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!