Mikeyy

Nagy tárolókapacitású memóriák a mobiltelefonokban

Az Intel egy új programot indított be, amelynek során az Intel StrataFlash memóriák ODM (original design manufacturer) vásárlói segítséget kapnak a mobiltelefonok gyorsabb megtervezéséhez és összerakásához.

Négy tajvani ODM mobiltelefon gyártó - az Acer Communications & Multimedia Inc., az Arima Communication Corporation, a Compal Communications és a GVC Corporation - csatlakozott elsőként a programhoz, amely versenyképes árakat, folyamatos ellátást, szoftver portolási és technikai tervezési támogatást biztosít. Az ODM mobiltelefon gyártók szerepe folyamatosan nő, hiszen egyre több nagy mobiltelefon gyártó társaság kiadja a készülékek gyártását ezeknek a gyáraknak.

"Az internetes mobiltelefonoknak sokkal nagyobb mennyiségű flash memóriát igényelnek, mint a hagyományos készülékek, hiszen a különböző hang- és adat alkalmazások lassan kialakítják a vezetéknélküli internetes gazdaságot" - nyilatkozta Curt Nichols az Intel Flash termékekkel foglalkozó csoportjának alelnöke és általános menedzsere. Az Intel StrataFlash memóriái többszintű cellás technológiával készülnek, ami lehetővé teszi azonos nagyságú területen kétszer annyi adat eltárolását, alacsonyabb előállítási költségek mellett.

A nagyobb sűrűségű memóriák lehetővé teszik a mobiltelefon gyártók számára, hogy készülékeikkel olyan új szolgáltatásokat biztosítsanak, mint például zenefájlok tárolása, internetes cache, különböző Java alkalmazások tárolása és futtatása, és mindezekhez nem kell jelentősen megnövelni a telefonok előállítási költségeit. Az Intel StrataFlash memóriák az Intel FDI (Flash Data Integrator - Flash adat integrátor) szoftverrel párosítva lehetővé teszi a vásárlók számára a felhasználók által meghatározott kód és adatméretek használatát, a rendszer megváltoztatásához egyébként szükségesnek számító hardver-újratervezés nélkül.

1997-ben az Intel elsőként kezdett el nagy tömegben olyan flash memóriákat szállítani, amelyek cellánként több bit tárolására voltak alkalmasak. Jelenleg a StrataFlash memóriák az Intel összes flash memória gyártásának 25 százalékát teszik ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!