JohnnyCage

Toshiba: 4 Megapixeles állókép-kamera

[IDG] A japán Toshiba a fogyasztói digitális fényképezőgépek felső határait vette célba új eszközével, amely kategóriájának egyik legjobb teljesítményű állókép-kamerája 4 megapixeles felbontással.

A Toshiba a hét folyamán jelenti be új, Allegretto M81 típusjelzésű, 4,2 megapixeles, 1/1,8 colos optikai rendszerű CCD képrögzítő chippel ellátott digitális fényképezőjét, amely a magánfelhasználóknak szánt eszközök között jelenleg a legnagyobb felbontású modell lesz. A 4,2 megapixeles CCD maximum 2400 x 1600 pixeles felbontású állóképek felvételét teszi lehetővé.

Az eszköz olyan további képességekkel rendelkezik, mint a 2,4-szeres optikai zoom, valamint az ezt kiegészítő 2,2-szeres digitális zoom, amelyeket együttesen alkalmazva maximálisan hatszoros nagyítás érhető el, továbbá az új auto-white balance funkció a kép fényességének optimális szinten tartásáért. Akárcsak számos más digitális állókép-kamera, az Allegretto is képes hangos mozgókép rögzítésére is.

A kamera USB porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez, a televízióra való kapcsolódást pedig PAL/NTSC kimenettel valósították meg a tervezők. A készülék nagy felbontásának kihasználásához nagy tárolókapacitású adattárolók is szükségesek. A Toshiba kamerája, amelybe Smart Media card kártyákat lehet tenni, a társaság képviselőinek elmondása szerint egy 128 MB-os modulra 83 maximális felbontású képet képes rögzíteni, de a felbontás csökkentésével a tárterület azonban akár 124 illetve 249 kép rögzítésére is elég lehet.

Az Allegretto M81 július közepétől kerül a japán boltokba 585 dollárnak megfelelő jenért, az európai kiadásról azonban nincs információ. A Toshiba új kamerájának fő konkurenciája a 3 megapixeles kategóriából kerül ki, de ezek az eszközök csak sokkal kisebb felbontásra képesek. Kapható ugyan számos olyan kamera is, amely a Toshiba új modelljével azonos, vagy annál nagyobb felbontásra képes, de ezek a profiknak/félprofiknak szánt eszközök mind 2000 dollár fölötti áron kaphatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!