Mikeyy

Windows Media Intel processzorokra optimalizálva

A Microsoft és az Intel bejelentette együttműködését, aminek keretében a Windows Media Audio Video és DRM (digital rights management - digitális jog menedzsment) technológiákat az Intel XScale mikro-architektúrára optimalizálják, amely már használja az Intel IPP-t (Integrated Performance Primitives - integrált teljesítmény primitívek).

Az együttműködés lehetővé teszi a 2,5G és 3G vezetéknélküli eszközök gyártói számára, hogy különböző digitális média szolgáltatási képességekkel rendelkező készülékeket biztosítsanak vásárlóik számára. Amint a vezetéknélküli hálózatokat frissítik a 2.5 és 3G változatokra, amelyek nagy sebességű, két utas adattovábbítást biztosítanak, a mobilkészülékeken elterjednek majd az internet alapú multimédiás szolgáltatások.

Az előfizetők majd digitális audio és video anyagokat küldhetnek illetve fogadhatnak, az internetről zenéket tölthetnek le, webes rádióadókat hallgathatnak, és online filmelőzeteseket, híreket, időjárás-jelentést nézhetnek. A Windows Media-t az azokra az Intel processzorokra fogják optimalizálni, amelyek használják az IPP-t, amely fejlett multimédiás alkalmazások fejlesztésére használt szoftver primitívek egy készlete.

Az IPP nagy teljesítményű alkalmazások készítésére alkalmas, hiszen az Intel processzorok fejlett képességeit nagy mértékben optimalizált assembly nyelven írt rutinok segítségével használja ki. Az Intel IPP a rövidebb végrehajtási idők segítségével képes csökkenteni a mobil eszközök áramfogyasztását. A két cég az XScale mikor-architektúrára történő optimalizálás mellett a Windows Media-t az Intel StrongARM SA-1110, és a Pentium 4 processzorokra is optimalizálja az IPP segítségével.

A 2001 áprilisában megjelentetett Windows Media Audio 8 segítségével CD minőséget megközelítő zenei fájlokat tudunk készíteni az mp3 fájloknál sokkal kisebb méretben. A Windows Media Video 8 szintén 2001 áprilisában jelent meg, és kiváló minőségű videókat nyújt feleakkora méretben, mint más videótömörítési technológiák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Coine #1
    "A két cég az XScale mikor-architektúrára történő optimalizálás mellett a Windows Media-t az Intel StrongARM SA-1110, és a Pentium 4 processzorokra is optimalizálja az IPP segítségével."

    ...