SG.hu

Indonézia betiltotta a Temu-t

Indonézia kormánya felszólította az Apple-t és a Google-t, hogy távolítsák el a Temu kínai e-kereskedelmi alkalmazást a szoftverboltjaikból.

A kormány közleménye idézi Budi Arie Setiadi kommunikációs és információs minisztert, aki kifejtette, hogy a Temu nem regisztrált Indonéziában és versenyjogi kérdések miatt is aggódik. "A helyi kis- és középvállalkozások termékeinek kormányzati védelemre van szükségük a külföldi piacterekkel szemben, amelyek külföldi termékeket közvetlenül a gyárakból árulnak, így az árak nagyon olcsók. Ez egészségtelen verseny, és veszélyezteti a helyi KKV-k fenntarthatóságát” - idézik a minisztert.

A kormány közleménye azt is megjegyzi, hogy „több ország tapasztalatai alapján a Kínából érkező alkalmazás káros a helyi vállalkozások és a fogyasztók számára egyaránt. A Temu által értékesített termékek minősége sem felel meg a minőségi előírásoknak, így károsítja a fogyasztókat vagy a vásárlókat”. A miniszter olyan megjegyzéseket is tett, amelyek arra utalnak, hogy egy másik kínai e-kereskedelmi alkalmazás - a Shein - is a célkeresztjében van.

Kína nemzeti prioritássá tette e-kereskedelmi óriásvállalatainak külföldi növekedését, és Indonézia - a világ negyedik legnépesebb országa - természetes célpontja ennek a törekvésnek. Ugyanakkor számos kormány vizsgálja Temut és a Sheint az emberi jogoktól az adóelkerülésig terjedő ügyekben. Indonézia hevesen védi helyi piacát, mivel a nemzet saját digitális óriáscégek létrehozására törekszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #1
    Bizony bizony, mennyivel jobb mikor a helyi kisvállalkozás megrendeli az alibabaról ugyanazt a szart, és 10x áron adja tovább a helyi lakosoknak, mintha azt ők maguk rendelhetnék meg!
    Utoljára szerkesztette: Sippie, 2024.10.14. 19:51:49