SG.hu

Elon Musk nagyon gyorsan tud cenzúrázni, ha az érdeke úgy kívánja

Az X minden olyan linket letöröl, amely Trump alelnökjelöltjéről szóló dokumentumra mutat, és a platform felfüggesztette azt az újságírót is, aki közzétette az anyagot.

Az X megakadályozza, hogy a felhasználók linkeket tegyenek közzé egy olyan hírlevélre, amely egy olyan dokumentumot tartalmaz, amelyet Trump-kampánystábja készített JD Vance alelnökjelöltről. A hírlevelet író újságírót, Ken Klippensteint felfüggesztették a platformról. A hírlevélre mutató linket tartalmazó bejegyzések keresése nem dob ki eredményt. A dokumentum állítólag a volt elnök stábjának irániak általi meghackeléséből származik. Bár más hírportálok is kaptak anyagokat erről, de elutasították a publikálást. Klippenstein a hírlevelében azt írja, hogy egy „Robert” nevű, AOL e-mail címmel rendelkező forrás ajánlotta fel neki a dokumentumot. A dokumentumban szerepel Vance teljes neve, címei és társadalombiztosítási számának egy része.

Az X a biztonsági fiókján közzétett bejegyzésében közölte, hogy Klippensteint „ideiglenesen felfüggesztették, mert megsértette a szerkesztetlen személyes magánjellegű információk közzétételére vonatkozó szabályainkat”. A vállalat nem indokolta meg, hogy miért blokkolták a Klippenstein cikkére mutató linkeket. Klippenstein hírlevelének X fiókja megerősítette a tiltás indoklását. „Ken Klippensteint letiltotta a Twitter, mert a szabályokkal ellentétes magáninformációkat tett közzé."


A Twitternek, mielőtt Elon Musk megvásárolta volna, volt egy szabályzata a meghackelt anyagokkal kapcsolatban - de az oldal már nem elérhető. A szabályzat egy Musk előtti, 2019-es keltezésű változata kimondta, hogy tilos a feltört tartalmak közzététele vagy linkelése. 2020 októberében azonban a Twitter megváltoztatta a szabályzatát, és azt közölte, hogy többé nem blokkolja a feltört anyagokat. "Az URL-ek eddigi blokkolása helytelen volt, és a javítás érdekében frissítettük a szabályzatunkat és a végrehajtást” - írta Jack Dorsey akkori vezérigazgató. Musk egyike volt azoknak, akik elégedetlenek voltak a korábbi szabályzattal. Nem világos, hogy az X miért blokkolja Klippenstein történetét, de az újságírók kísérletei, hogy Klippenstein hírlevelének linkjeit közzétegyék, nem jártak sikerrel. "Nem tudjuk teljesíteni ezt a kérést, mert ezt a linket az X vagy partnereink potenciálisan károsnak minősítették. Látogasson el a segédközpontunkba, hogy többet megtudjon erről”.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Még szerencse, hogy ennyire éberek vagytok és figyeltek! Mi lenne a demokráciával J. D. Vance állítólagos lakcíme és TB-száma nélkül!?

    Szerencsére Soros Gyuri bácsi közben felvásárolt 200 amerikai és egyéb rádiót amin hirdetheti a mindenkit boldogító jövőképét. De az nem hír, még úgy sem, hogy a normális ügymenetben egy éves hatósági ellenőrzés pár nap alatt lepörgött és nem találtak semmit ami a demokráciát veszélyeztethetné.