Mikeyy

IP alapú videotelefon

Az InnoMedia bemutatta IP videotelefonját, ami egy kiváló alternatíva lehet a felsőkategóriás, drága videokonferencia rendszerek és a webkamerás illetve IP telefonhívások mellett, amelyek viszont rossz minőségű képet adnak, és megbízhatatlanok.

Az első videotelefonokat 1964-ben mutatták be, a New Yorki világkiállításon. Ezek a készülékek azóta sem terjedtek el az otthoni használatban, de az internet növekedésével a technológia egyre jobban elérhető a kisebb üzleti vállalkozások számára is. Az InnoMedia az IP videotelefont egyértelműen az üzleti felhasználóknak szánja, hiszen ára 1500 USD, és ingyenes audio és video kommunikációt tesz lehetővé az interneten keresztül.

Az eszköz tartalmaz egy webkamerát és egy 4 collos színes TFT LCD kijelzőt. A kamera egész tűrhető képfrissítéssel működik (15 kép másodpercenként) és bele van építve egy mikrofon is. Videokimenetei segítségével tévére, videolejátszóra vagy akár projektorra is továbbküldhetjük a képet, és videobemenete lehetővé teszi, hogy egy másik videokamerát, videolejátszót, DVD lejátszót vagy akár digitális kamerát csatlakoztathassunk a készülékhez.

A társaság állítása szerint a videotelefon leghatékonyabban QoS helyi hálózati környezetben, fix IP címmel vagy pedig kábelmodemen keresztül működik. A működéshez szükséges minimális sávszélesség 64 kbps (kilobit per szekundum), de ajánlott a 128 kbps sebesség. "Termékünk legnagyobb előnye a hordozhatósága és az, hogy használatához nincs szükség egy külön PC-re. Egyik irodából átviheted a másikba, akár egy nagyképernyős tévére vagy projektorra is csatlakoztathatod, vagy a videofelvevő készülékkel összekapcsolva bármikor rögzítheted, majd lejátszhatod a beszélgetéseket" - nyilatkozta Bob Selzler, az InnoMedia marketing részlegének alelnöke.

Amint a készüléken elvégeztük a megfelelő beállításokat, és csatlakoztattuk a nagysebességű hálózatra, kezelése olyan egyszerű, mint egy hagyományos telefoné. Be kell írni annak a videotelefonnak az IP címét, amelyet hívni kívánunk, és rövid időn belül létrejön a kapcsolat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!