Csabi

Antivírus program kéziszámítógépekhez

A Trend Micro egyre komolyabban veszi a kéziszámítógépekhez készülő antivírus szoftvereinek fejlesztését. Ez teljes mértékben érthető is, hiszen ezen a piacon óriási a fejlődés már most is, és az előrejelzések szerint ez a jövőben is folytatódni fog. A kis méretű számítógépek és mobil készülékek piacán egyre növekvő kereslettel lehet számolni. A Gartner Dataquest felmérése szerint a múlt évben körülbelül 10 millió darab PDA (Personal Digital Assistant) talált gazdára, ami kétszer több az 1999-es évi eladásokhoz képest. A Trend Micro ezeket a piaci tendenciákat is figyelembe vette, amikor kifejlesztette a legújabb antivírus szoftverét.

Az új, PC-cillin for Wireless 2.0 alapját a cég díjnyertes, hagyományos asztali számítógépekhez készülő PC-cillin antivírus szoftvere jelenti. A 2.0-ás, Wireless verzió széleskörűen használható, hiszen a Palm OS, a Pocket PC és az EPOC megoldásokkal és eszközökkel is kompatibilis. A különböző készülékek függvényében a minimális rendszerkövetelmény természetesen eltérő. Egy Palm OS 3.1 futtatása esetén elegendő 2 megabájt memória is, míg egy Windows CE 3.0-ra épülő Pocket PC-ben legalább 16 megabájt memóriára van szükség.

A Trend Micro képviselője elmondta, hogy a PC-cillin for Wireless 2.0 a különböző vezetéknélküli eszközöket nagyon hatékonyan védi meg a vírusoktól, a kártékony férgektől és a trójai programoktól is. Sőt a program megóvja a kis készülékeket az elektronikus levelezés vagy a Web böngészése során esetlegesen felmerülő veszélyektől is.

A PC-cillin for Wireless 2.0 nagyon könnyen kezelhető program. Ez főleg a gondosan kialakított, felhasználóbarát kezelőfelületnek köszönhető. Mivel a program memóriarezidens módon fut, ezért a vírusellenőrzés bárhol és bármikor elvégezhető. Az úgynevezett On-Demand Scanning funkció segítségével amint a fájlok felkerülnek a kis készülékekre, azonnal meg lehet őket vizsgálni. Így még azelőtt kiszűrhetők a veszélyes állományok mielőtt még valamilyen kárt tennének a rendszerben.

A Trend Micro PC-cillin for Wireless 2.0 programja a cég weboldaláról szabadon letölthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!