SG.hu

Hétszáz játékkonzolt és csaknem ezer fülhallgatót talált a NAV egy kamionban Gyulánál

Hétszáz játékkonzolt és csaknem ezer fülhallgatót találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rutinellenőrzésen egy Görögországból Franciaországba tartó kamionban Gyulánál.

Franciaországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés megyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A jármű Görögországból indult el, úgynevezett gyűjtőáruval. A pénzügyőrök néhány dobozt szúrópróbaszerűen kiválasztottak, de a csomagok szinte azonnal „elbuktak” a mustrán. A raktérből hétszáz darab játékkonzol és közel ezer darab fülhallgató került elő. Az áruk külső jegyei rendkívül hasonlítottak a Nintendo és az Apple termékeire, ezért a márkák jogosult képviselői is megvizsgálták a hitelességüket. A szemrevételezéskor kiderült, hogy a termékek mindegyike mintaoltalmat sért, és egytől egyig hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba.


A pénzügyőrök összesen 1690 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, mellyel közel hatvanmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Caro #1
    És ki ellen indult eljárás?
    Gondolom a kamionsofőr ellen... Nyilván ő gyártotta le ezeket, hozta be, és akarta eladni.