Spencer

ATI Radeon: egy lépés vissza

Az ATI Technologies bejelentette, hogy elkezdte az All-in-Wonder Radeon termékcsaládjába tartozó, PCI kompatibilis grafikus kártyájának szállítását.

Amióta az ATI bemutatta az All-in-Wonder Radeon termékeit, azóta ezek egyre népszerűbbek a piacon. Leginkább csak jót lehet hallani a kártyákról, amelyeket a legtöbb esetben nemcsak a felhasználók, hanem a szakemberek is dicsérnek. Ezt jól mutatja az is, hogy az All-in-Wonder Radeon termékcsalád a PC World magazin által készített Best Buy listán az élen szerepelt. Megkapta még a CNET "Editor's Choice" és a Sharky Extreme "Extreme Hardware" díjait is. Az ATI legújabb PCI kompatibilis kártyája is ezt a termékcsaládot gazdagítja.

Az ATI All-in-Wonder Radeon PCI kártya 32 MB SDR (Single Data Rate) memóriát tartalmaz. A termékcsalád eddigi modelljeihez képest a legnagyobb különbséget a PCI-os megoldás jelenti. Manapság a legtöbb grafikus kártya már AGP foglalatba illeszthető, de az ATI úgy gondolja, hogy a PCI-os kivitelű terméke is keresett lesz a piacon. A cég szakemberei ugyanis úgy látják, hogy manapság még mindig sok olyan számítógép van, amelyek alaplapján nincs AGP foglalat. Blair Birmingham, a cég munkatársa szerint az All-in-Wonder Radeon PCI nagyon jó választás lehet azon felhasználók számára, akik PC-jében nincs AGP foglalat, ugyanis az új kártya a PCI kompatibilitás ellenére nagyon jó teljesítménnyel rendelkezik. Birmingham szerint az otthoni PC-t képes átváltoztatni egy komoly multimédiás számítógéppé.

Az új PCI-os kártya a legtöbb paraméterében hasonlít az All-in-Wonder Radeon AGP 32MB DDR kártyára. A legnagyobb különbség az interfészben és a memória típusában van. A PCI-os változat is támogatja a hatékony DVD lejátszást, a PVR (Personal Video Recorder) technológiát, valamint egy sztereó TV tunerrel is rendelkezik. Ez utóbbival a televíziós adások teljes képernyős módban is megtekinthetők. A TV-ON-DEMAND funkció további hasznos lehetőségeket kínál a TV nézéshez, ugyanis az adás megjelenítése vezérelhető, megállítható és tárolható. Az ATI az új kártyájához számos olyan szoftvert ad, amelyek a DVD lejátszás és a TV nézés mellett többek között Video CD készítéséhez is használhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #4
    mondjuk igaza van...bár nemtom egy k6-3 Txes alaplappban s ez egészen korrekt lehetne
  • Laalee #1
    akinek nics agp s alaplapja az ugysem radeont fog venni, foleg nem all in wondert... annyiert vesz egy uj gepet...