Mikeyy

Arcfelismerő technológia a láthatáron

A Visionics - azonosító technológiákat és rendszereket gyártó cég - és a ViA - viselhető mobil számítógépeket gyártó társaság - bejelentette, hogy a katonai rendőrség sikeresen hajtott végre teszteket a Visionics FaceIt arcfelismerő technológiáján a ViA új generációs viselhető számítógépeit használva.

A Visionics nyilvánosan a Force Protection Equipment Demonstration kiállításon mutatja be a FaceIt rendszert. Az Egyesült Államok katonai rendőrsége nemrég a ViA új generációs, Transmeta processzorral szerelt viselhető számítógépén használta a FaceIt szoftvert, a bázisokra történő beléptetések során. A mobil biztonsági rendszer egy fejre szerelhető kijelzőt is tartalmazott.

A katonai rendőrség a tesztek során a rendszer segítségével képet készített egy adott személyről, majd összehasonlította a képet egy adatbázissal, amelyben arcok szerepeltek, és mindezt manuális beavatkozás nélkül. Amint a szoftvernek sikerült azonosítania az arcot, a rendőrség megkapta az adott személy adatait, és annak megfelelően járt el. A teszt része volt az amerikai hadsereg Digital MP (digitális katonai rendőrség) programjának, aminek során keresik azokat a technológiákat, amelyek segítségével a katonai rendőrök jobban végezhetik munkájukat.

Henry Girolamo - a Digital MP programmenedzsere - elmondta, hogy az új rendszer nagy mértékben növeli majd a katonai rendőrség hatékonyságát. "A katonai rendőröknek hagyományosan a memóriájukra kell hagyatkozniuk az emberek személyazonosságának megállapításához beléptetéskor. A FaceIt szoftver gyors és pontos megerősítést ad a személyazonosságról. A ViA viselhető PC-jének segítségével a katonai rendőrök mindkét keze szabadon marad, és nem kell elmozduljanak a helyükről" - nyilatkozta Girolamo.

Ezeket a mobil biztonsági rendszereket valószínűleg nem csak a katonai rendőrség fogja használni. A FaceIt technológia nagyon hasznos lehet a polgári rendőrség, a kormányügynökségek, a határőrség és sok más terület dolgozói számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!