SG.hu

"A pokol kapujává" vált a Dublin és New York közötti köztéri portál

Újabb internetes pöcegödör született, ez történik ha egy webkamera véletlenszerű idegeneket mutat. Nem ez az első ilyen, az Omegle és a Chatroulette esete figyelmeztetésként kellett volna szolgáljon, a művészeti projekt egy hetet sem bírt ki, mielőtt leállították volna.

A projektet helyi idő szerint tegnap este 22 órakor leállították a dublini hatóságok. "A Portal művészeti szobor mögött álló csapat megvizsgálta a lehetséges technikai megoldásokat az emberek egy kis kisebbsége által tanúsított helytelen viselkedésre. A dublini városi tanács azt remélte, hogy találnak megoldást, de sajnos az előnyben részesített módszer, amely homályosítással járt volna, nem volt kielégítő. Ennek eredményeként a portál ma este 22 órakor kikapcsol."

A dublini városi tanács példákat hozott az által leírt "nem megfelelő viselkedésre". A Portál előtt az emberek a középső ujjukat mutogatták, volt buja tánc, tojásdobálás és drogfogyasztás. Még durvábbak voltak a horogkereszteket és a 9/11-es ikertornyokat ábrázoló képek. Szerencsére az óriási webkamera nem közvetít hangot. A legtöbb durvaság az ír oldalról érkezett, emiatt a New York Post az alkotást a "pokol kapujának" nevezte, de egy amerikai felnőtt tartalomkészítő sem hagyta magát. "Én is megmutattam nekik az én ikertornyaimat, hogy megmentsem a városunkat a zaklatástól", bosszúból a World Trade Center miatti gúnyolódásért. A pornós állítólag körülbelül 10 000 dollár értékben növelte OnlyFans-előfizetői számát.


Az indítást optimizmus és naivitás tarkította. Daithí de Róiste, Dublin főpolgármestere akkor azt mondta: "Arra bátorítanám a dubliniakat és a városba látogatókat, hogy jöjjenek el és lépjenek kapcsolatba a szoborral, és mutassák meg az ír üdvözletet és kedvességet a világ városainak". A projekt egyébként úgy hirdeti magát, mint "híd egy egyesített bolygó felé" - egy híd, amelyet most talán fel kell égetni. A portált május 8-án nyitották meg, ami azt jelenti, hogy mindössze hat nap kellett ahhoz, hogy a plebs tönkretegye az ötletet.

Egyesek szerint a probléma a dublini létesítmény elhelyezkedésével van, amely a North Earl Street és az O'Connell Street sarkán található, a városközpont szívében. "Miért tették ide? Az összes őrült erre az utcára tömörül. Éjszaka olyan, mint a The Purge" - mondta egy lakó a The Guardiannek. A The New York Post szintén a "kocsmákkal szegélyezett dublini főútvonalat" és annak "Guinness-ivó vendégeit" okolta a portál bujaságba süllyedéséért. A New York-i képernyő a Broadway, az Ötödik sugárút és a 23. utca kereszteződésében, a Flatiron Plazában található.


Az Irish Independent újságírója, Amy Donohoe kétségbeesett a dubliniak viselkedésén, és azt írta: "Bárki, aki elmegy és kiáll a portál elé, az a mi kis országunkat képviseli, de ha részeges kultúrát mutatunk és sértőek vagyunk, az hosszú távon potenciálisan hatással lehet az írországi turizmusra. Az emberek talán nem akarnak majd idejönni, ha ezt látják". A projektet Benediktas Gylys litván művész tervezte. Az installáció egy 3,5 tonnás, 8 láb (kb. 2,5 méter) magas képernyőből áll. Az első még 2021-ben kötötte össze a litván fővárost, Vilniust a lengyelországi Lublinnal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #9
    Azért felhívnám a figyelmet arra, amit a cikk végében is említettek, hogy a Vilnius és Lublin közötti 'portál' még most is normálisan működik (sőt, tervezik kibővíteni is: https://en.wikipedia.org/wiki/Vilnius%E2%80%93Lublin_Portal). Valószínű, ezért is gondolták azt, hogy bevonnak más országokat is. Úgy tűnik, vannak olyan országok, amelyek nem értek meg erre a lehetőségre.
  • FICEK9 #8
    :( Kár érte. Lehet én vagyok túl naív, de én egy másik cikk alapján egyből értettem mit akar ez a dolog képviselni és pozitív dolognak éreztem, tetszett. Nekem eszembe se jutna ilyesmiket csinálni. Persze míg a cikk az Íreket fikázza főként, azért ne feledkezzünk el a túlreagálós usa-iakról se, akik egy mellbimbó miatt is képesek eltúlzott patáliát csapni és gondolom azért onnan is jöhettek hasonló "kúltúrált" üzenetek.
    Ez az emberiség skizofrén elméjét jól demonstrálja, hogy lehet egy jó dolgot így elk*rni. Lehet mégis jó lenne egy világégés, mert már nagyon megértünk a kihalásra :(
    Azért kíváncsi lennék hogy milyen arányban voltak a normális és az aberrált használói a "kapunak".
  • Supra-III #7
    Pont az ilyen féleszű idióták miatt fulladt botrányba ez az amúgy érdekes ötlet.
  • Supra-III #6
    Komolyan, mint amikor leteszel egy tükröt mondjuk a csirkéknek, nem értik, nem tudnak vele mit kezdeni, és hülyeségeket csinálnak.
    Sajnos az átlagember értelmi képessége pont ennyi.
  • Kobaljov #5
    Kb 16 éve már volt egy hasonló művészeti projekt London és New York között az Telectroscope
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    > Pedig fogadni mernék, hogy nincsenek sokkal többen, mint a net előtti korszakban

    Én fogadni mernék, hogy bizony többen vannak.
  • RJoco #3
    Nem is értem, hogy mit vártak.
    Idióták mindig is voltak, vannak és lesznek. Mindenhol.
    Az internet csak közelebb hozza őket a normálisan élni próbáló emberekhez. Ezért tűnik úgy, hogy sokan lennének. Pedig fogadni mernék, hogy nincsenek sokkal többen, mint a net előtti korszakban voltak. Csak eddig nem tudtunk ennyiről.
  • Frekvency #2
    az emberiségnek annyi, nem sok évtizedet jósolok...
  • M2 #1
    WC-be kellene ilyen, hogy ne legyen unalmas a szarás!