SG.hu

Máris választási csalásra használják az MI-t

Egy mesterséges Joe Biden hang arra buzdítja a New Hampshire-i demokratákat, hogy hagyják ki a holnapi előválasztást.

Egy szavazásellenes robothívást vizsgál a New Hampshire-i főügyészi hivatal, amely Joe Biden elnök hangjának mesterségesen generált változatát használja. A hívásokban arra szólították fel a demokratákat, hogy ne szavazzanak a mai előválasztáson. "Bár a robothíváson lévő hang úgy tűnik, mint Biden elnök hangja, ez az üzenet mesterségesen generált" - áll az államügyészi hivatal közleményében. A rögzített üzenet "jogellenes kísérletnek tűnik a New Hampshire-i elnökválasztás megzavarására és a New Hampshire-i választók visszatartására" - áll a közleményben.

A felvételen hallható "Biden" hang nem túl jó, de talán néhány embert megtéveszthet, hogy az elnöktől származik. "Micsoda marhaság" - mondja a hang. "Tudod, milyen érték a demokrata szavazat, ezért fontos, hogy a novemberi választásokra tartogasd. Szükségünk lesz a segítségedre hogy demokratákat válasszunk, de a most keddi választás csak a republikánusoknak szól, hogy ismét Donald Trumpot válasszák meg. Az Ön szavazata novemberben számít, nem ezen a kedden." A Trump-kampány szóvivője azt mondta, hogy nincs közük a hamis Biden-híváshoz.


A hívóazonosító "egy prominens New Hampshire-i demokrata politikus" személyes mobiltelefonszámát jeleníti meg, azaz nyilvánvalóan hamisított. Biden országos kampánymenedzsere, Julie Chavez Rodriguez azt mondta, hogy "a csapat aktívan tárgyalja az azonnali további lépéseket". Biden egyébként ezen a héten hivatalosan nem szerepel a New Hampshire-i szavazólapon, mert a New Hampshire-i demokraták és a Demokrata Nemzeti Bizottság között vita alakult ki az időbeosztásról. Ettől függetlenül a kampánycsapat szóvivője a robothívást olyan hamis dezinformációnak nevezte, amelynek "célja, hogy kárt okozzon Joe Bidennek, és kárt okozzon a demokráciánknak".

A New Hampshire-i ügyészség szerint a hamis Biden-hívást úgy módosították, hogy azt mutassa, hogy azt egy olyan politikai bizottság tagja küldte, amely támogatta a New Hampshire-i demokrata elnökválasztási előválasztási kampányt, és Biden elnök beiktatására tett erőfeszítéseket. Az üzenet tartalma arra utasította azokat a címzetteket, akik azt szerették volna, hogy töröljék őket a hívólistáról, hogy hívják fel az ehhez a személyhez tartozó számot". Az ügyészség rámutatott, hogy semmilyen törvény nem tiltja, hogy valaki januárban és novemberben is szavazzon. "A New Hampshire-i elnökválasztáson való szavazás nem zárja ki, hogy a választópolgár emellett a novemberi általános választásokon is szavazzon" - közölte az ügyészség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    Egyenlőre eredménytelenül.
  • Kotomicuki #2
    De legalább bemutatja a "sötét" oldalát is MI-nek - már, ha egyáltalán gondol bárki is "jó" dolgokat "készíttetni" vele... (mivel utóbbiból kevesebb a "jövedelem" - lásd pl. coint-ok)
  • reptile1313 #1
    kezdtek elbulvarosodni. ;)