SG.hu

Az Apple egy iOS 17 hibát okol az iPhone 15 túlmelegedéséért

A cég elismerte a hibát és szoftverfrissítéssel orvosolni fogja azt. Az Apple szerint a javítás nem befolyásolja a teljesítményt, és a titán keret nem volt hibás dizájndöntés.

Néhány vásárló arra panaszkodott, hogy normál használat során kellemetlenül felmelegszik a készülékük. Beszámolók szerint néha olyannyira felforrósodott, hogy tok nélkül kényelmetlen volt tartani őket. A cégóriás szerint ez nem váratlan, különösen az iPhone 15 Pro első indításakor, és hogy egy szoftverhiba rontott a helyzeten. "Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amely miatt az iPhone a vártnál melegebben futhat" - közölte a vállalat. "A készülék beállítása vagy visszaállítása utáni első néhány napban a megnövekedett háttértevékenység miatt melegebbnek érezhetjük a készüléket. "Találtunk egy hibát is az iOS 17-ben, amely néhány felhasználót érint, és amelyet egy szoftverfrissítéssel fogunk orvosolni. Egy másik probléma a harmadik féltől származó alkalmazások néhány közelmúltbeli frissítésével kapcsolatos, amelyek a rendszer túlterhelését okozzák. Ezekkel az alkalmazásfejlesztőkkel együtt dolgozunk a javításokon, amelyek bevezetése folyamatban van" - ismerte el az Apple.

Két dologról az Apple kifejezetten azt mondja, hogy nem hibás: az A17 Pro chip és a telefon titániumkerete. Ez azért fontos, mert egyes tech szakértők eddig csak találgattak, hogy miért túlságosan meleg az iPhone 15 Pro. Ming-Chi Kuo, az Apple vezető elemzője úgy vélte, hogy a cég elszúrta a hővezető rendszer tervezését, mivel titánkeretet használt, amely ugyan könnyebb, de rontja a hővezetést. "Várható, hogy az Apple szoftverfrissítésekkel orvosolja ezt a problémát, de a javulás korlátozott lehet, hacsak az Apple nem csökkenti a processzor teljesítményét. Ha az Apple nem kezeli megfelelően ezt a problémát, az negatívan befolyásolhatja a szállítást az iPhone 15 Pro sorozat életciklusa során" - írta.

Mások, például Patrick Moorhead, a Moor Insights & Strategy elemzőcég vezérigazgatója azonban úgy vélte, hogy a probléma oka az lehet, hogy a TSMC kevésbé tökéletes munkát végzett az okostelefon 3 nanométeres chipjén. "Tartom magam a tézisemhez, miszerint a 3 nm-es TSMC rendszerlapka nem a specifikációnak megfelelően készült. Hány éve vannak ezek a problémát okozó alkalmazások az iOS-en?. Talán az új és óriási neurális processzoregység a hibás?" - írta az X-en.

Az Apple nemrég szintén egy kényszerű frissítést kellett kiadjon iPhone 12 készülékeire, mert a francia Nemzeti Frekvenciaügynökség figyelmeztette őket, hogy okostelefonjai több sugárzást bocsátanak ki, mint amennyit az előírások megengednek. Hőproblémák ide vagy oda, az Apple új telefonjaira akkora a kereslet, hogy nem tudják kielégíteni, a ma rendelt készülékeket csak hónap végén tudják kiszállítani. Az iPhone 15 Pro Max esetében még rosszabb a helyzet, a kívánt színtől és kapacitástól függ, de a legtöbb változatot november közepe előtt nem szállítják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #4
    Nem jatek kozben melegedett, hanem attol fuggetlenul. Tobb tesztelo is jelezte, hogy valamikor semmi problema nem volt, meg ha tuzo napon futtatott jatekot sem. Maskor meg az asztalon pihenve is forro volt.
    Ez alapjan mar akkor nagyon gyanus volt hogy valoszinuleg valami hatterprocessz zabalja fel az energiat. Es mar korabban is koztudott volt, hogy az elso par napban elofordulhat tulzott energia hasznalat korabbi iPhonoknal is.

    Az apple gyakorlatilag csak megerositette, hogy valoban ez a hiba.
  • Sequoyah #3
    Nem kentek a felhasznalora, elismertek a hibat, es javitjak.
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Ha igazad van, ami sajnos könnyen meglehet, akkor elég gyorsan ki fog derülni, ha a patch után romlik a teljesítmény. Tesztprogramokat meg lehet hamisítani, de játékban az fps-t nem.
  • kvp #1
    Ez megint egy "rosszul fogod" esemeny. Hoztak egy dontest es nem akartak megvaltoztatni a kesz terveket amikor mar latszott, hogy tervezesi hiba tortent. Most meg utolag probaljak kezelni a jelenseget, remelve, hogy ugyis elfelejtik az emberek. (ami igazabol igaz is)

    ps: Anno a hoskorban Jobs siman ujraterveztetett egy mar gyartasban levo nyakot, mert szerinte ronda volt. Ennel ez az eset sulyosabb, de mostanra a profit mar sokkal fontosabb a cegnek.