SG.hu

Naprakész válaszokat fog adni ChatGPT

A ChatGPT mostantól képes pásztázni az internetet, és naprakész válaszokat adni a felhasználóknak a kérdéseikre - derült ki az OpenAI bejelentéséből.

Korábban a népszerű AI chatbot tudásbázisa a 2021 szeptembere előtt szerzett információkra korlátozódott. A legújabb frissítéssel a szolgáltatás képes a Microsoft Bing keresőmotorjának segítségével böngészni a neten és összefoglalni a releváns, aktuális információkat. "A böngészés különösen hasznos az olyan feladatoknál, amelyekhez naprakész információkra van szükség, például segít a műszaki kutatásban, megpróbál kerékpárt választani vagy nyaralást tervezni" - közölte a vállalat.

Az OpenAI már lehetővé tette a ChatGPT számára, hogy friss információk után kutatva átfésülje a kiberteret. A mesterséges intelligencia májusban vezette be a Bing keresési funkciót a fizető ügyfelek számára, de kevesebb mint két hónap után szüneteltette azt, mivel aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára olyan fizetős falak megkerülését, amelyeket annak biztosítására vezetnek be egyes weboldalak, hogy csak az előfizetők láthassák a tartalmukat. Persze nem a ChatGPT volt az egyetlen chatbot volt, amely átment a fizetőfalakon, a Bing Chat és a Google Bard is megkerülte azokat. Azóta mindkét szolgáltatásnál csírájában elfojtották ezt a különleges tehetséget.

A ChatGPT internetes kiváltságai egyelőre még csak a fizető ügyfelekre korlátozódnak. "A böngészés már most elérhető a Plus és Enterprise felhasználók számára, és hamarosan minden felhasználóra kiterjesztjük." - közölte a vállalat. A mai frissítés részeként az OpenAI azt is felfedte, hogy új szabályokat vezettek be, mint például a webhelyek robots.txt fájljainak olvasása és tiszteletben tartása - amelyek utasításokat adnak a botoknak arról, hogy milyen információkat lehet indexelni és milyeneket nem.

Az OpenAI szolgáltatásai az elmúlt néhány negyedévben robbanásszerű növekedésnek örvendtek, a UBS elemzői februárban a ChatGPT-t minden idők leggyorsabban növekvő webes alkalmazásává nyilvánították. A siker nyomán az OpenAI a hírek szerint fontolgatja, hogy az alkalmazottak által birtokolt részvényeket eladja a befektetőknek, ami akár 90 milliárd dollárra is növelheti az értékelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!