MTI

A félvezetőgyártásba is bekapcsolódik a Sensirion debreceni gyára

A digitális mikroszenzorok végszerelése és tesztelése után a chipgyártás utolsó lépése is átkerül a Sensirion svájci anyavállalatától a debreceni gyárába, ezzel az üzem bekapcsolódik a félvezetőgyártásba - jelezte a Sensirion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Ábrahám László azt mondta, Európában egyedülálló technológiát telepítenek Debrecenbe, amihez szakembereket kell képezniük. A high-tech iparban egyedülálló technológián alapuló lépésekhez, az úgynevezett wafer back-end folyamathoz Magyarországon ugyanis alig található meg a szükséges szaktudás. Szabó Brigitta, a gyár első női folyamatmérnöke részletesen ismertette azt az új technológiát, amit az idei évtől folyamatosan vezetnek be Debrecenben.

A Sensirion Hungary termékpalettája rendkívül magas hozzáadott értéket állít elő, szenzorait az egészségügytől az autóiparig széles skálán használják. A wafer back-end új technológiájával a szenzor-előállítás utolsó lépése kerül Debrecenbe, amivel lélegeztető gépekbe gyártanak egyszer használatos áramlásmérőket, párát és hőmérsékletet mérő autóipari szenzorokat, és amerikai piacra olyan termékeket, amelyek ki tudják mutatni a robbanásveszélyes gázokat a klímaberendezésekben - ismertette a szakember.

Ábrahám László hozzátette: a debreceni leányvállalatnál 2021-ben kezdődött a gyártás, tavalyi árbevételük pedig már elérte az 1,6 milliárd forintot. A debreceni a Sensirion legdinamikusabban fejlődő üzeme, amit jól jelez, hogy a tavalyi árbevételt az idén már az első negyedévben túllépték, s a cégcsoport teljes árbevételének 18 százaléka már Debrecenben képződik - ecsetelte az igazgató. Ábrahám László elmondta azt is, hogy a múlt év végén beállított automata gyártósorokkal egy nap alatt húszezer szenzort tudnak előállítani, idei árbevételük pedig elérheti a tízmilliárd forintot. Az idén új gyártócsarnok építését kezdik meg, amivel megduplázódik a jelenleg csaknem száz munkatársat foglalkoztató üzem területe, és tovább növelik a dolgozók létszámát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!