SG.hu

Az egész pénzügyi szektort felforgathatja az Apple sikere

Hatalmas hozamot ígér az Apple a pénzüket nála elhelyező iPhone tulajdonosoknak.

Az Apple két hete bevezetett magas hozamú megtakarítási számlája az első négy nap alatt 990 millió dollárnyi betétet hozott, csak az indulás napján közel 400 millió dollárnyi tőke érkezett a számlákra.

A kényelem az, ami az Apple megtakarítási számláját megkülönbözteti a többitől: az ügyfelek kevesebb mint egy perc alatt, közvetlenül az iPhone-jukról nyithatnak megtakarítási számlát. Ez csak az Apple hitelkártyájának, az Apple Cardnak a tulajdonosai számára érhető el. Az Apple Card a Wallet alkalmazásban állítható be iOS 16.4 vagy újabb verziójú iPhone-okon és abból kezelhető. Ha valaki a kártyával vásárol, az ilyenkor kapott 3 százalékos készpénz-visszatérítés egyenesen a megtakarítási számlára helyezhető, ahol az kamatozni kezd. A visszatérítés nem egy hónap múlva, hanem aznap történik, és nincs rá összegkorlát. A számlának nincsenek díjai, sem éves késedelmi vagy külföldi tranzakciós díj, sem minimális befizetési vagy egyenlegkövetelményei.

A számlanyitások fő mozgatórugója valószínűleg a figyelemfelkeltő 4,15%-os éves hozam, valamint az iPhone-ok magas elterjedtsége. A legnagyobb amerikai bankoknál - amelyek úsznak a betétekben - a megtakarítási kamatok még mindig jóval 1% alatt vannak. Az indulási hét végén 240 000 számlát nyitottak az Egyesült Államokban. A számlát a Goldman Sachs bankkal kötött partnerség keretében kínálják. Érdekesség, hogy a Goldman saját magas hozamú megtakarítási számlája - amely a Marcus fogyasztói márkanév alatt fut - 3,9%-os hozamot kínál, ami lényegesen kevesebb, mint az Apple terméke.

Az Apple ezzel egy brutálisan jó kombót álított össze: Apple-készülékre van szükség ahhoz, hogy Apple-kártyát kapjon az ember, és Apple-kártyára van szükség ahhoz, hogy Apple-takarékszámlát nyithasson. Ezzel a hármas hűségstratégiával több tőkét összpontosítanak az Apple ökoszisztémán belül. A cég által nyújtott számla kamatlába bármikor, értesítés nélkül felfelé vagy lefelé mozoghat. Az Apple agresszívan terjeszkedni akar, mert a jelenlegi promócióban ha egy meglévő kártyatulajdonos küld egy regisztrációs linket valakinek, azaz beajánl valakit, aki regisztrál, az ajánló az első vásárláskor 75 dollárt kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sequoyah #8
  A FED nem nyomtat penzt, most epp a penztobblet leapasztasan dolgozik.
  A yuan semmilyen csatat nem nyert, a reszesedese 5% alatti, mig a $ reszesedese 80% feletti a vilagpiacon.
  A kamat pedig nem mestersegesen alacsony, hanem ellenkezoleg, mestersegesen magas.
 • Sequoyah #6
  Most latom, hogy legtobb megtakaritasi szamla fizet 4% korul...

  Ha viszont a 300 milliardos tartalekbol fedeznek, az mar gyakorlatilag piramisjatek, es az Apple reszvenyesek keresztre feszitik oket:L)
 • Ellaberin #6
  Nos addig míg a dollárt úgy nyomtatja az USA, ahogy neki tetszik... Viszont csatát már vesztett a yuan-al szemben, így jó lesz odafigyelniük a mesterségesen alacsonyan tartott kamatokkal. (Nyilván akkora gazdaság, amit el se tudunk képzelni, de térdelt már le és nem rég volt bank bedőlés is náluk.)
  Az Apple meg talált egy erős banki társat, hogy még erősebb gyökeret verhessen. Kíváncsi leszek mennyi tőkét akarnak így bevonni, ergo mikor csökken az a bármikor változtatható kamatláb.
 • Bruce_Willis #4
  A Goldman Sachs állja. Simán megéri nekik, amekkora bevételt az apple tud nekik generálni.
 • M2 #3
  Olyan inflációs szinteknél, amik ma vannak a világban, konkrét lopás, ha valaki nem ad 4% feletti hozamot.
  Sokszor támadták már a dollárt, de belülről mindig meg tudta támasztani az USA erős gazdasága. Most a legerősebb támadás zajlik, és az amerikai gazdaság gyengélkedik. Nagy kérdés, hogy mi lesz ebből...
 • AndReWsss #2
  Simán fedezi egyenesben a Fed kamata.
  Meg azért van nekik 300+ mrd USD KP-jük is, de lehet már több, lemaradtam.
  Szóval nem ők lesznek, akik csődbe mennek szerintem
  (itt egészen brutkó számok vannak: https://history-computer.com/how-much-cash-does-apple-really-have/)
 • kvp #2
  Ez valoszinuleg elso sorban piacszerzes. Addig tartjak fent amig kello merteku piacot nem szereznek. Egyebkent meg ha csak apple reszvenyt vesznek belole, annak a hozama is fedezi.
 • Sequoyah #1
  Mielott barmibe is befektet az ember, azert jo utananezni, hogy honnan is fizetik ki azt a hozamot.
  Az Apple honnan szerzi a 4% hozamot?