Knee

Feltörhetetlen mutációs kódolás

A BitArts, egy egykori crackerek által alapított vállalat, egy forradalmian új kódolási rendszert fejlesztett ki, ami elmondásuk szerint teljességgel feltörhetetlen.

Az alapító, John Safa elmondta, hogy a rendszer úgy dolgozik, hogy mindaddig amíg a memóriában van, az adatokat átvitel közben kódolja illetve dekódolja. Ez azt jelenti, hogy magának a programnak az elemei (amelyek a kódolást ill. dekódolást hivatottak végezni), ténylegesen megváltoznak a gép memóriájában, ezzel végképp lehetetlenné téve a szoftver müködésének visszafejtését. Az egyetlen lehetséges mód, amivel egy kódolt adatfolyam feltörhető lenne, egy "brute-force" megközelítés, melynek során lépésről lépésre végig kell menni az összes lehetséges variáción mindaddig, amíg értelmezhető adatfüzért nem kapunk.

"A többalakúság miatt, ha a programot visszafordítod, a tártartalom másodpercről másodpercre különbözni fog" - mondta.

Elmondta még, hogy az ötletek egy részét azon többalakú vírusok müködéséből merítették, amelyek minden egyes lefutásuk során önmaguk elkódolásával megváltoztatják megjelenésüket: "programozóink, akik közül sokan egykori crackerek, ezt a megközelítést alkalmazták, amikor a kódolási rendszer mutációs motorját tervezték".

Azt is megtudhattuk tőle, hogy cége tervei között szerepel egy adatcsomagolási eljárás kifejlesztése is, amely a programok és üzenetek becsomagolásával védené azokat.

"Vásárlóinknak folyamatosan mondjuk, hogy ez a rendszert nagyon sok különböző módon felhasználható" - tette hozzá Safa.

A BitArts kódolási technológiájával egy biztonságos csomagolószoftvert szolgáltat, amely a mutációs motorja segítségével körülveszi az alkalamzásokat és egyéb digitálisan tárolt adatokat. A társaság elmondása szerint, termékeiket a mai napig, a vilászerte elismert tesztlaboratóriumok sem tudták feltörni. Habár ez a vállalat jelentős eredményeket ért el, ennek ellenére még mindig nem létezik feltörhetetlen szoftveres kódolás. Safa szavailval élve: "Rendszereink egy nagyon erős számítógép segítségével feltörhetőek lennének, de ez nagyon-nagyon sok időt venne igénybe. Sokkal többet, mint amennyit egy egyszerü adathalmaz feltörésébe megérné belefektetni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!