Berta Sándor

Hologram­kabint készített a Logitech

A fejlesztés jelentősen kibővíti a videokonferenciák lehetőségeit.

A koronavírus-járványnak köszönhetően a videokonferencia hatalmas áttörést ért el, a mindennapi munka nélkülözhetetlen részévé vált. Eközben a technológiai vállalatok világszerte azon dolgoznak, hogy a kommunikációnak ezt a formáját új szintre emeljék. A jövőben az élő áramkörökön folytatott beszélgetések hologramok formájában zajlanak majd, hogy még inkább hasonlítsanak a valódi beszélgetésre. Most a Logitech egy olyan rendszert mutatott be, amelyen hologramkonferenciákat lehet tartani.

Amíg a Google egy kifinomult, különböző kamerákkal és érzékelőkkel felszerelt videobódéra támaszkodik a Starline nevű hasonló projektjével, addig a Logitech egy népszerű illúziós trükköt használ, amelyet a 19. század vége óta alkalmaznak a színházban és a bűvészetben. A Pepper's Ghost effektus segítségével a kijelző elé speciálisan elhelyezett üveglap azt a benyomást kelti, hogy a megjelenített képnek térbeli dimenziója van. Innen a Project Ghost elnevezés. A vetítés elhelyezése azt a benyomást kelti, hogy szemkontaktusban vagy az álhologrammal. Ehhez kizárólag olyan technológiát használnak, amelyet a Logitech már forgalmaz a piacon.


Annak érdekében, hogy a versenytársaknál lényegesen olcsóbb hatás kényelmesen élvezhető legyen, a fülkét az irodabútorokat szállító Steelcase tervezte. A kényelmes fotel mellett egy tárolóasztal is található benne az okostelefon és a laptop számára. A Logitech bejelentése alapján a Project Ghost az összes népszerű videócsevegő platformmal (Google Meet, Teams, Zoom) együttműködik majd. A hologramos standot a Barcelonában zajló Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon lehet kipróbálni, ahol az amerikai Michigan államban található Steelcase irodából küldött hologramokkal lehet beszélgetni. A költségekkel kapcsolatos részletek egyelőre nem ismertek. A becslések szerint egy stand több mint 4000 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!