Flow

Az EarthLink behálózza a háztartásokat

Az EarthLink és a 2Wire nemrégiben kialakult partnerkapcsolatának célja, hogy háztartásokban alkalmazható hálózati lehetőségeket dolgozzanak ki, beleértve a Bluetooth vezeték nélküli technológiát is. Az EarthLink Home Networking néven ismertté vált rendszer havi előfizetési díja 9,95 dollár, a felállítás pedig egyszeri 299,95 dollárba kerül.

Az EarthLink állítása szerint az új hálózat az ipar első, az egész országban elérhető szolgáltatása. Az előfizetők a 2Wire HomePortal 100 és HomePortal 1000 lakossági gateway-készülékek közül választhatnak. A házihálózati lehetőségek mellett a berendezés nyitott, későbbi bővítésre alkalmas. A rendszer segítségével a számítógépek, perifériák, telefonok, és egyéb arra alkalmas berendezések egyetlen hálózatba köthetők, így a lakásban az Internet, telefon és szórakoztató média (TV, rádió) bárhonnan, egyidőben elérhető.

- Úgy látjuk a "behálózott" otthonokat, mint a következő "nagy durranás" a szélessávú adatátvitel területén. Az emberek valódi házi hálózatot építhetnek, megosztva a nyomtatókat és egyéb perifériákat, és a legtöbbet hozhatják ki az EarthLink szélessávú kapcsolatból - hangoztatja Mike Lunsford, az EarthLink szélessávú szolgáltatásait koordináló alelnöke. Lunsford hozzátette, hogy hamarosan új szolgáltatásokkal fog bővülni a repertoár: az IP alapú telefon és a video "on demand" bevezetése fog várhatóan sorra kerülni.

Az EarthLink startégiájának hátterében a Yankee Group által készített felmérés áll, mely szerint a szálessávú átvitellel felszerelt lakások 37%-a, a PC-vel rendelkező háztartások 29%-a rendelkezik egynél több számítógéppel. Közülük 42, illetve 34 százalék érdeklődött a házi hálózatok megvalósítása iránt.

A 2Wire HomePortal kapcsolat szélessávú Internet-hozzáférést alkalmaz az adatátvitelhez, telefonhívás lebonyolításához, és a következő generációs multimédia-alkalmazások futtatásához. A HomePortal kereskedelmi szintű firewall védelmet biztosít. Az EarthLink Home Networking vezeték nélküli változata Bluetooth Wi-Fi (802.11b) hozzáférési pontok csatolásával valósul meg, melyeket az egyes összekapcsolandó készülékekhez kell telepíteni.

Az EarthLink 4,7 millió előfizetővel büszkélkedhet, közülük 215 ezren már a szélessávú lehetőségeket használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!