Gyurkity Péter

Drágul Európában az AppStore

A cég emeli az előre meghatározott árszinteket, ez alól egyetlen kivételt találunk csak.

Az Apple saját online szoftverboltja kapcsán csaknem két évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy csökkentették a jutalékot, ami nyilván nem talált nagyon kedvező visszhangra a külsős fejlesztők körében. Most a felhasználói árakat emelik az eurót használó országokban, valamint néhány további államban, bár a lépés egy kategóriát nem érint.

A cég fejlesztői oldalán jelentették be a nemrég meghozott döntést, amely egészen pontosan Chilét, Egyiptomot, Japánt, Malajziát, Pakisztánt, Lengyelországot, Dél-Koreát, Svédországot, Vietnámot, valamint az eurót használó európai országokat érinti. Ennek értelmében ugyan maguk a fejlesztők az App Store Connect révén mérsékelhetik saját költségeiket, a felhasználóknak azonban már mindenképpen többet kell fizetniük az egyes appokért, hiszen az előre meghatározott szinteket felfelé mozgatják. A legolcsóbb kategória tagjai ezzel 1,19 eurónál indulnak majd, miközben ez a szint eddig 0,99 eurónál volt (amit egyébként tavaly hoztak lejjebb 1,09 euróról, hogy kiigazítsák a valutaárfolyamok okozta eltérést).

A döntés mind az alkalmazásokat, mind pedig az azokon belüli vásárlásokat érinti, viszont a megújuló előfizetést használók egyelőre kimaradnak abból, már amennyiben az adott app fejlesztője úgy dönt, hogy a meglévő vásárlókat kihagyja ebből a körből. A teljesoktóberi árlista már elérhető a hivatalos oldalon, ebből jól látszik, hogy összesen 87 eltérő kategóriát határoznak meg, ahogy az eddig is megszokott volt, a legdrágább szint azonban ezúttal 999,999 euróról ugrik fel 1199,99 euróra, ami igencsak komoly áremelést jelent – ez még akkor is így van, ha nem túl sok appot találunk ebben a kategóriában.

Ahogy említettük, a kontinensen Lengyelország mellett az eurózóna államait érinti a lépés, ez viszont nyilván a hazai árakban is lecsapódik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!