Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Mix Fold 2 és a Motorola Razr 2022

Előbbinél a vékony kivitel, utóbbinál pedig a csúcskategóriás chip szerepel a fókuszban.

A hajlítható okostelefonok kategóriáján belül az utóbbi hetekben bőven volt miről beszámolni, itt többek között arról írtunk, hogy erősebb chipet kap az idei Razr, nem sokkal később pedig a Samsung párosa is kiszivárgott. A dél-koreai cég azóta a hivatalos bemutatót is megejtette, ezt pedig gyorsan követte a két rivális saját bejelentése.

A Xiaomi a maga részéről a Mix Fold 2 típusról rántotta le a leplet, amely az elődhöz képest jóval vékonyabb kivitelben jelenik meg, hiszen a készülék alig 5,4 mm vastag – kivéve persze a kameramodult, amely ennél nagyobb helyet igényel. A telefon még összehajtva is alig 11,2 mm-es, amit a korábbinál szintén vékonyabb zsanér, valamint a kisebb komponensek tesznek lehetővé. A két kijelző sorrendben 6,56 és 8,02 hüvelykes, ezeket a Samsung biztosítja, a teljesítményről a Snapdragon 8+ Gen 1 gondoskodik, az akkumulátor pedig 5020-ról mérséklődik 4500 mAh-ra. Utóbbihoz 67 wattos gyorstöltés társul, míg a képkészítés terén egy 20 megapixeles szelfikamera, valamint egy tripla-modul jelenik meg, sorrendben 50, 13 és 8 megapixeles érzékelőkkel, ezúttal a Leica Summicron minősítésével.


A Lenovo kezében lévő Motorola eközben a korábban kiszivárogtatott Razr 2022 típust ismertette, amely az előzetes híreknek megfelelően már a fenti, egyértelműen csúcskategóriás chipet kapta meg, ezzel javítva az elődök komoly hiányosságát. A külalak is változott, a vastagság kihajtott állapotban 7,62 mm, a hátoldalon egy iker-kamera helyezkedik el, a chiphez pedig 12 GB RAM, 512 GB-os tároló, valamint egy szerényebb, 3500 mAh-s akkumulátor csatlakozik, bár ez szintén nagyobb annál, amit itt korábban láthattunk. A 6,7 hüvelykes FHD+ OLED-panelhez egy jóval kisebb másodlagos példány sorakozik fel, a méret ennél a típusnál nyilván jóval szerényebb, mint a Xiaomi, vagy akár a Samsung megoldásainál, viszont cserébe az ár is alacsonyabb.


Egyelőre mindkét új jövevény kizárólag Kínában előrendelhető, a Xiaomi fejlesztése 1340 dollártól indul, míg a Motorola megoldása 890 dollárnál kezdődik, az ár azonban egészen 1380 dollárig mehet fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!