Berta Sándor

Hogy élhettek az emberek eddig kiterjesztett valóság nélkül?

Az Apple első embere évek óta lelkesen támogatja a technológiát.

Tim Cook egy egyetemi rendezvényen kijelentette, hogy az emberek "hamarosan" azon fognak csodálkozni, hogy hogyan is élhettek korábban a kiterjesztett valóság nélkül. A Nápolyi II. Frigyes Egyetemen (Universita degli Studi di Napoli Federico II) tartott rendezvényen az üzletembert az "Innováció és nemzetközi menedzsment" témakörben díszdoktorrá avatták. Ezután a hallgatók kaptak szót, a kérdéseket előre be lehetett nyújtani. A menedzsert arról kérdezték, hogy milyen jövőbeli technológiák izgatják. Elsőként a mesterséges intelligenciáról beszélt, amely "alapvetően mindent befolyásoló horizontális technológia, amely mindent érinteni fog az életünkben". Úgy vélte, hogy ez már az Apple Watch okosórával elkezdődött.

A társaság első embere ezután áttért a kiterjesztett valóság témájára, amely miatt "szuper izgatott". "Nagyszerű beszélgetést folytattunk ma itt, de ha ezt ki tudtuk volna egészíteni valamivel a virtuális világból, valószínűleg még jobb lett volna. Ez minden bizonnyal megvalósul a nem túl messzi jövőben. Aztán amikor visszatekintünk arra a pontra [...] csodálkozni fogunk, hogy hogyan élhettük az életünket a kiterjesztett valóság nélkül. Ez körülbelül olyan, mintha ma azt kérdeznénk magunktól, milyen volt internet nélkül felnőni" - hangsúlyozta Tim Cook. Az üzletember megismételte érvelését, miszerint a kiterjesztett valóság "mélyreható" a számára.

Az Apple által fejlesztett AR/VR szemüveg jövőre jelenik meg a boltokban. A cég nagy lehetőségeket lát benne, oktatásra, demonstrációs célokra és egészségügyi célokra is használhatónak tartják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    "hogy hogyan élhettük az életünket a kiterjesztett valóság nélkül."

    Ahogy kepernyok bamulasa nelkul is ment sok szazezer evig. A kiterjesztett valosag csak egy valamivel kenyelmesebb modja az informaciok megjelenitesenek, mivel nem kell egy kijelzot folyamatosan a latoterunkben tartanunk. (pontosabban kell, csak az a kijelzo a fejunkre van szerelve, nem a kezunkben vagy egy asztalon van) Igazabol kenyelmes, de szeletelt kenyer es tv nelkul is elvolt az emberiseg egesz sokaig.