Berta Sándor

Leállította az új Pixelbook készítését a Google

A Google is érzi a válság közeledtét, visszafogják a költségeket és átcsoportosítják a munkatársakat.

A Google leállította a Pixelbook projektjét, feloszlatta a fejlesztőcsapatot és jelezte, hogy nem dob több ilyen készüléket piacra - erről a The Verge számolt be. A legutóbbi Google laptop - a Pixelbook Go - 2 évvel ezelőtt jelent meg, míg az új modell már szinte kész van.

A hír azért meglepő, mert az óriáscég májusban jelentette be, hogy egy új Pixelbookon dolgozik, amelynek megjelenése jövőre várható. A Google saját operációs rendszert is fejleszt a laptopokhoz, a ChromeOS-t, amely természetesen az összes korábbi Pixelbookon megtalálható. Úgy tűnik azonban, hogy a Pixelbook részleg megszüntetése a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai által júliusban bejelentett új intézkedések része. A közlemény szerint a bizonytalan világgazdasági helyzetre való tekintettel a csoport átszervezési folyamaton megy keresztül, lassítja az új alkalmazottak felvételét és visszafogja vagy akár le is állítja egyes projekteket.

Az ArsTechnica ugyanakkor rámutatott, hogy a Google hardveres részlegének következetlensége azt jelenti, hogy a Pixelbookok nem halnak meg örökre és a portál lehetséges párhuzamot vont a Google táblagépek ellentmondásos történetével. A társaság 2015-ben leállította az Android táblagépek fejlesztését, 2018-ban azonban bemutatott egy ChromeOS táblagépet, hogy aztán ismét hosszú szünetet tartson. Most a vállalattól egy új Android táblagép várható jövőre.

A Google nem erősítette meg a hírt, azt mondta, hogy innovatív és hasznos Google-termékekből álló portfóliót szeretne létrehozni. Laura Breen közölte, hogy a társaság nem oszt meg jövőbeli termékterveket vagy személyzeti információkat, azonban elkötelezettek a Google-termékek olyan portfóliójának kiépítése és támogatása mellett, amely innovatív és hasznos a felhasználóink számára. Ami a munkatársakat illeti, amikor a prioritások változnak, azon dolgoznak, hogy a csapattagokat átirányítsák az eszközök és szolgáltatások között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!