Gyurkity Péter

Itt az Intel Arc teljes specifikációja

A cég előbb több hibát vétett, majd pedig frissítette a felsorolást, immár a helyes számokkal.

Az Intel Arc névre keresztelt grafikus vezérlői kapcsán nemrég arról írtunk, hogy hivatalosan is bemutatkozott az Arc Pro, ezt megelőzően azonban egyes példányok teljesítményét 5 jól ismert játékon keresztül illusztrálták. Most a teljes specifikációt tették közzé, először több hibával, majd pedig a javított változattal.

A hivatalos oldalon egy részletes ismertetőben válaszolták meg a cég illetékesei a fontosabb felmerülő kérdéseket, ezzel kapcsolatban azonban gyorsan kiderült, hogy valami nem stimmel, hiába tették ugyanis közzé a több eltérő típus (A380, A580, A750 és A770) főbb adatait, néhányan szinte azonnal kiszúrták, hogy az első (és egyben legszerényebb) típus 6 helyett már csak 4 GB memóriát vonultat fel, a memória sávszélességénél pedig a GBps helyett a Gbps szerepel, ami nyilván jóval gyengébb mutatókat produkálna. Nem sokkal később a gyártó mindkét hibát javította, így elérhetővé vált a teljes, immár megbízható lista – kissé furcsa viszont, hogy a beszélgetés alatt senkinek nem esett le a tantusz.


Azt eddig is tudtuk, hogy az A770 lesz a legerősebb típus, ez 32 Xe-maggal, 2100 MHz-es órajellel, valamint 8 vagy 16 GB GDDR6-memóriával fut majd be, 560 GBps-os átviteli sebességet nyújtva. Befut azonban ennek Limited Edition változata is, amely egységesen 16 GB memóriát kap, ugyanazon órajellel és átviteli sebességgel, 225 wattos fogyasztással. Az A750 szintén megkapja ezt a változatot, a fő mutatóknál azonban ott sem lesz eltérés a két verzió között. Az A380 marad a lista alján, ez amúgy már be is szerezhető több forgalmazónál, a Newegg például 140 dolláros áron kínálja a típust.

A kártyákat Malajziában gyártják, ezek az első naptól kezdve elérhetők lesznek (bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan mikor is lesz az első nap), az ajánlott árakat viszont még nem árulták el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!