JohnnyCage

A SUN hamarosan bemutatja új Serengeti szervereit

[IDG] A SUN Microsystems jövő szerdán fogja bemutatni a társaság régóta várt, új Serengeti szervercsaládját a társaság Data Centerében, New Yorkban, állítják a kaliforniai központú céghez közel álló hírforrások.


Sun Enterprise 6500
A SUN Microsystems Serengeti középkategóriájú, nagyteljesítményű szervercsaládja a társaság új, 64 bites UltraSPARC III processzorán fog alapulni. A Serengeti szerverek eredetileg már a tavalyi év végefelé meg kellett volna, hogy jelenjenek, de az UltraSPARC III processzor késése miatt a rá épülő szerverek is csúsztak megjelenésükkel.

A társasághoz közeli hírforrások közlése szerint az új Serengeti szerverek induló modelljei maximálisan 150 UltraSPARC III processzorból állhatnak majd. A SUN Microsystems az új Serengeti családot a mainframe (nagygépes) UNIX-alapú rendszerek középső kategóriájába szánja.


Sun Enterprise 10000
A Serengeti család megjelenése után várhatóan az összes régebbi, azonos kategóriájú SUN szervercsalád gyártása leáll majd. A szerverek helyettesítése az új modellekkel egészen a cég Enterprise kategóriájú E10000 szervereiig kinyúlik majd, amelyek egy másik szervercsalád, de szintén UltraSPARC III-alapú rendszerek által lesznek kiváltva. A magát meg nem nevező SUN hírforrás elmondása alapján az Enterprise E10000 szervereket felváltó UltraSPARC III-alapú rendszerek a StarCat nevet kapták.

A StarCat működő prototípusa várhatóan szintén be lesz mutatva a jövőhéten. Azok a SUN felhasználók, akik még nem frissítették rendszereiket a Solaris 8-as verziójára, azok ezt meg kell, hogy tegyék még a Serengeti szerverekre való átállásuk előtt, közölte a hírforrás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!