Berta Sándor

Intelligensebb algoritmusokat fejleszt a Google és a Max Planck Intézet

A két fél stratégiai partnerséget kötött és közös kutatóközpontot alapít. A Google négy éven át támogatja a számítógépes látással és ember-gép interakciókkal kapcsolatos alapkutatásokat.

A Max Planck Informatikai Intézet és a Google bejelentette, hogy a következő években közösen fognak dolgozni az intelligensebb számítógépek és algoritmusok megalkotásán. A két fél ezért megalapítja a Saarbrücken Research Center for Visual Computing, Interaction and Artificial Intelligence nevű centrumot, amelyben alapkutatásokat végez majd a számítógépes grafika, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területén. A projektet a Google négy éven át finanszírozza és hosszabbítási opcióval is rendelkezik. Az elért eredményeket szabadon hozzáférhetővé teszik.

Christian Theobalt, az új központ vezetője, aki egyúttal a Max Planck Informatikai Intézet tudományos igazgatója, kiemelte, hogy a jövő intelligens, interaktív, magával ragadó és autonóm számítógépes rendszereinek fontos módszertani alapjait akarják kidolgozni. Az új megoldások a jövőben támogathatják az embereket a magánéletükben és a munkájukban. Ezért különösen nagy hangsúlyt fektetnek a vizuális adatfeldolgozásra, az ember-gép interakciókra és a mesterséges intelligenciára azért, hogy új kommunikációs és interakciós utakat találjanak.

A Google azt reméli az együttműködéstől, hogy előremozdítják a számítástechnika kihívást jelentő kutatási kérdéseit. Shahram Izadi, a webes konszern igazgatója és kiterjesztett valóság projektekért felelős vezetője elsősorban világosabban megérthető, robusztusabb és megbízhatóbb algoritmusokat akar kifejleszteni. Anke Rehlinger, a Saar-vidék miniszterelnöke üdvözölte a kutatási partnerséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!