Berta Sándor

Drónok ezrei alakítják át az afrikai csomag­szállítást

Még soha nem alkalmaztak ennyi robotrepülőgépet egyszerre.

A Wingcopter nevű német gyártó szerződést kötött a ghánai és dubaji székhelyű Atlantic Trust Holding leányvállalatának számító Continental Drones Ltd. képviselőivel egy a Szaharától délre működő és 49 afrikai országra kiterjedő csomagszállító hálózat kiépítéséről. A megállapodás értelmében a német cég a következő öt esztendőben összesen 12 000 Wingcopter 198 típusú pilóta nélküli légi járművet fog építeni, leszállítani és üzemeltetni. A gyártó közölte, hogy ez lesz a globális kereskedelmi drónágazatban a robotrepülőgépek eddigi legnagyobb alkalmazása.

Az elképzelések alapján a pilóta nélküli légi járművek a távoli régiókba fognak fontos felszereléseket és csomagokat, például gyógyszereket, oltóanyagokat és más dolgokat eljuttatni. Tom Plümmer, a Wingcopter társalapítója és vezetője kijelentette, hogy meggyőződésük, hogy a Continental Drones segítségével meghódítják az afrikai drónpiacot és közösen több millió ember életén tudnak majd javítani, illetve ennyi személy életét menthetik meg.


Az afrikai régióban az elégtelen infrastruktúra jelenti az egyik legnagyobb akadályt a gazdaság fejlesztése és az egészségügyi ellátás javítása előtt. Az afrikai légtéren átívelő nagyszabású drónszállító hálózatok létrehozása új szintre emeli ezekben az országokban a logisztikát, és segít egy teljesen új közlekedési rendszer kiépítésében, sokkal gyorsabban és olcsóbban, mintha leaszfaltoznák kilométerek ezreit.

A Wingcopter 198 akkumulátoros és elektromos meghajtással rendelkezik, a hatótávolsága 5 kilogramm hasznos teherrel 75 kilométer, egyszerre legfeljebb három csomagot és maximum 6 kilogrammot szállíthat, a legnagyobb sebessége pedig 145 kilométer/óra. A szabadalmaztatott dönthető rotortechnológiának köszönhetően a robotrepülőgép függőlegesen száll fel és le, ezzel párhuzamosan hatékonyan és gyorsan repül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #1
    A hadurak rendelhetnek házhoz szállítást majd, rakéták, bombák formájában a szállítási címre. Bárhova ahová szeretnék.