Berta Sándor

A saját avatárja ellen játszhatott John McEnroe

Az egykori teniszklasszisnak önmagát kellett legyőznie, a 63 éves sztár a fiatalabb énje ellen játszott.

Az ESPN Plus nevű stream-szolgáltató mutatta be azt a mérkőzést, amelyben először mérte össze a tudását és az erejét egy valódi személy és a mesterséges intelligencia által felkészített virtuális avatárja. A McEnroe kontra McEnroe meccs főszereplője az 1992-ben az egyéni játéktól visszavonult John McEnroe volt, az ötlet pedig az ESPN-től és a Michelob Ultra nevű üdítőgyártótól származott - minderről a TechCrunch számolt be.


A mérkőzés során először az igazi McEnroe átütötte a háló fölött a labdát, majd a mesterséges intelligencia avatárja reagált a szervára és "lendítette" az ütőjét, de valójában egy új labdát lőtt ki egy adogatógép, amelyet egy füstfelhő elrejtett. Az adogatógép és a füstfelhő pozíciója olyan volt, hogy úgy tűnt, hogy a labdát az avatár adta vissza. Az avatárt egy hologramra vetítették ki.

John McEnroe egy napot töltött a Unit 9 cégnél, amely ötvözte az egykor világklasszis teniszező teljes testének mozgási anyagait és az Unreal Engine MetaHuman Creator-technológiájának a felvételeit. Az avatár és annak programozása McEnroe karrierjének öt pontján alapult, köztük volt az 1979-es bemutatkozása, az 1981-es csúcspontja és az utolsó profi éve, 1992. A Unit 9 különböző felvételeket elemzett McEnroe karrierjéből és összesen 308 eltérő felvételt rögzített a virtuális avatár számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!