Berta Sándor

Közösen fejleszt robottechno­lógiákat Dél-Korea és Izrael

A két ország komoly összeget fordít a kapcsolódó projektekre.

Dél-Korea és Izrael bejelentette, hogy a Lighthouse Program nevű új stratégiai együttműködési projekt keretében 5,3 millió dollárt fektet be a robottechnológiák közös fejlesztésébe. A Lighthouse Program a két ország között tavaly megkötött ipari technológiai szerződés folytatásának tekinthető. Akkor mind a két fél megállapodott abban, hogy a közös technológiafejlesztési projektjeik éves finanszírozását 4 millió dollárra emelik, ezáltal megduplázzák a korábbi összeget és növelik a kormányzati támogatás arányát.

A dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium azt közölte, hogy az idén a logisztika, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a személyi szolgáltatások és az egészségügy területén a robotika kerül a középpontba. A közös fejlesztési programokat az autonóm vezetés és a hidrogéntechnológiák területére is kiterjesztik. A korábbi programmal ellentétben a Lighthouse Programban mindkét országból legalább két résztvevőnek, s minimum egy-egy vállalatnak és egy-egy egyetemnek vagy kutatóintézetnek kell részt vennie.

Amennyiben egy projektet kiválasztanak a Lighthouse Programba, akkor az elkövetkező 2-4 esztendő alatt akár 5,3 millió dollár támogatást kaphat a kormányközi finanszírozásból, vagy a projekt teljes költségének legfeljebb 66 százalékát. A dél-koreai szaktárca tisztviselője azt nyilatkozta, hogy a program lehetőséget ad mindkét ország számára arra, hogy előtérbe kerüljenek az új ipari technológiai útvonalak és felgyorsítsák az innovációt. A két állam kormánya hangsúlyozta, hogy továbbra is a lehető legnagyobb mértékben támogatni fogja a magán kutatási-fejlesztési innovációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!