Berta Sándor

Már a drónokat is támogatja a TeamViewer

Új funkcióval bővült a cég világszerte népszerű szoftvere.

A TeamViewer a sajtóközleményében arról számolt be, hogy az általa fejlesztett program immár video- és audio-streameket is tud valós időben átjátszani a robotrepülőgépekkel összekötött eszközökre. A megoldás egyelőre a SoftBank Commerce & Service (SB C&S) pilóta nélküli légi járműveivel működik. Az alkalmazási lehetőségek között lehetnek az infrastruktúrák közös vizsgálata vagy a katasztrófák által sújtott, illetve nehezen megközelíthető területek levegőből való ellenőrzése.

A TeamViewer szoftverével immár lehetővé válik a drónokról rögzített képek vagy videók 4G- vagy LTE-hálózatokon való streamelése minden olyan készülékre, amelyek kapcsolatban vannak a robotrepülőgépekkel. A program a más eszközök, például a hőmérséklet-mérésekhez alkalmazott infrakamerák vagy a LiDAR rendszerek által készített felvételeket is át tudja játszani és streamelni. Katsumi Moriya, a SoftBank Commerce & Service alelnöke kijelentette, hogy az elmúlt években megnőtt az igény a robotrepülőgépek által készített felvételek valós időben való streamelésére és arra, hogy a pilótáknak közvetlen utasításokat lehessen adni.


Sojung Lee, a TeamViewer illetékes vezetője hozzátette, hogy a légi fotók valós idejű továbbítása lehetővé teszi az emberek számára a világ minden táján, hogy hatékonyan dolgozzanak együtt a távoli helyek felderítésében. Annak ellenére, hogy a megoldásuk kiválóan dolgozik együtt a 4G- és az LTE-hálózatokkal, az 5G-hálózatok bevezetése további alkalmazási lehetőségeket tesz majd lehetővé, amelyeknél még nagyobb képfelbontású felvételek és nagyobb adatmennyiségek lesznek átjátszhatók és megoszthatók valós időben. Ebben a folyamatban is együtt fognak dolgozni a SoftBank Commerce & Service munkatársaival azért, hogy megfeleljenek a különböző ügyfelek által támasztott követelményeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!