Flow

Mobiltelefonokat vonnak be sugárzási veszély miatt

A Qwest Communications International Inc. 11 ezer Kyocera mobiltelefon bevonását és cseréjét helyezte kilátásba, mivel azok sugárkibocsájtása az amerikai Federal Communications Commission (FCC) előírásait meghaladja.


Kyocera QCP-3035
A Kyocera QCP-3035 modell cseréje a Qwest előfizetőinek egy százalékát érinti 12 amerikai állam területén. A Kyocera Wireless Corporation, az említett készülékek gyártója, teljes mértékben magára vállalja a program költségeit.

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a lehető legkisebb problémát okozza a művelet" - nyilatkozta David Goldberg, a Qwest szóvivője.
A Qwest egy rutin megbízhatósági teszt során figyelt fel az FCC előírásokat meghaladó adóerősségre a QCP-3035-ös modell analóg üzemmódja esetén. Annak ellenére, hogy a Kyocera szerint ez a teljesítmény még nem okoz egészségügyi károsodást, mégis a telefonok bevonása mellett döntöttek.

"Mi támogatjuk a Kyocera álláspontját, mert szerintünk is ez a helyes megoldás" - állítja Peter Manetti, a Qwest Wireless elnöke. A Qwest tervei szerint kedden értesíti érintett ügyfeleit, csütörtökre pedig szállítja is az új készülékeket, és legkésőbb péntek reggel hatig aktiválja is őket.

"Az éjszaka folyamán kezdjük meg a szállítást, úgyhogy másnap vagy harmadnap mindenképpen kézhez kapják a programban részt vevők az előírásoknak megfelelő QCP-3035-ösöket. Előfizetőink külön kérésére természetesen előbb is elvégezzük az aktiválást, de reggel hatig egészen biztosan véget ér az automatikus beindítái folyamat is" - mondja Goldberg.

A Qwest kárpótlásul egy hónap ingyenes alapszolgáltatást ígér az érintetteknek. A QCP-3035-ös modell száma a billentyűzet 0 gombja alatt található. Az ilyen készülékek tulajdonosai mindenképpen látogassák meg a vállalat weblapját, illetőleg keressék fel az értékesítő cégeket részletesebb információk ügyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #4
    a ceg nyomtatoirol hires
  • Tomcat.no1 #3
    Tök jó telkó, nálunk lehet kapni!?
  • Efreet #1
    Valaki van itt nálunk aki véletlen hallott is a cégről? Vagy véletlenül telefonja is van tőlük?