Franczy

Az ATI Radeon VE már Európában is kapható

Hozzánk Európába mindig egy kis fáziskéséssel érkeznek el a legújabb számítógépes hardverek, de a lényeg az, hogy előbb-utóbb az európai piacokon is minden, korábban az Egyesült Államokban, vagy Japánban debütált termék beszerezhetővé válik. Most a kiváló minőségű grafikus megoldásairól híres ATI cég hozta el kontinensünkre egyik legújabb termékét, a RADEON VE grafikuskártyát.


Az ATI ezen termékét egyértelműen a "value", vagyis az olcsóbb személyi számítógépekbe szánja, ahol jelenleg az Nvidia cég hallatlanul sikeres GeForce2 MX chipjére épülő monitorkártyák uralják a piacot. Az ATI-nak egyébként már csak azért is lépnie kellett ebben az piaci szegmensben, mert - mint ahogy arról korábban beszámoltunk - az Nvidia két újabb MX-es grafikus chipet mutatott be, a GeForce2 MX 200-at és a GeForce2 MX 400-at. Különböző híradások szerint az ATI Radeon VE chipre épülő monitorkártyák Európában átlagosan 38 ezer Ft-os áron kaphatóak.

"Az ATI a RADEON VE chip által egy új kategóriát hoz létre a költséghatékony, széleskörben elérhető grafikuskártyák piacán." - nyilatkozta Jewell Schiedel-Webb, az ATI Technologies Inc. desktop részlegének elnöke.

A RADEON VE grafikuskártyák értelemszerűen az ATI RADEON VE grafikus chipjére épülnek, mely a cég nagysikerű RADEON GPU-jának (Graphics Processing Unit) egyenesági leszármazottja. Ezek az új költséghatékony grafikuskártyák a nagyobbik testvér RADEON GPU nagyon sok hasznos szolgáltatásával rendelkeznek, de természetesen ilyen áron nem várható el az eredeti RADEON kártyák teljesítménye. Az új ATI chip a HydraVisionä technológia segítségével egyszerre két monitort is meg tud hajtani. Az Appian Graphics cég által kifejlesztett technológia az egyik legjobb megoldás a multi-monitoros rendszerek piacán, mely még tovább növeli a RADEON VE chip-re épülő kártyák használati értékét.

Az ATI RADEON VE chip megjelenésével teljesedik ki egyébként az ATI cég kínálata. Kiszolgálják a piac minden szegmensét a high-end, nagyteljesítményű kártyáktól kezdve egészen az árérzékenyebb value termékekig. A legnagyobb teljesítményű ATI kártya, a RADEON 64 DDR kielégíti még a legfanatikusabb gamer-ek kívánalmait is, az ALL IN WONDER RADEON termékek a multimédia rajongóknak jelentenek ideális választást, míg a most bejelentett RADEON VE chip-re épülő kártyák a legszélesebb vásárlóközönség igényeinek felelnek meg leginkább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anee #3
    Hmmm...
    Radeon SDR-30850+áfa s ez meg 380000 nevetséges...
    Ez meg a MXek ellenZOCI lesz.....
    Főleg az új MXek ellen.....
    Az sd sokkal korrektebb
    Meg no T&L,1pipeline,183as Fillrate,meg no HyperZ.......
    Mondjuk nem Q3azásra tervezik.....:))))