JohnnyCage

Új Pentium 4-alapú PC-ket jelentett be a Dell

[IDG] A világ második legnagyobb számítógép-gyártója, a Dell Computer Corp. hétfőn egy új asztali számítógép-sorozatot jelentett be, amely tagjai a cég elmondása szerint a legnagyobb teljesítményű Dell Pentium 4-es rendszerek.

A Dell az új, Intel Pentium 4-alapú OptiPlex GX400 típusjelzésű gépeket leginkább a vállalatoknak és a különféle intézményeknek szánja. A Dell OptiPlex GX400-as számítógépek 1,3 és 1,4 GHz-es Pentium 4 processzorral készülnek. A rendszer az egyetlen piacon lévő Pentium 4-alapú chipkészletre, az Intel i850-re épül, amely a Direct Rambus DRAM memóriákat maximálisan 2 GByte-ig engedi bővíteni a gépekben.

A GX400-as gépek többféle merevlemezes meghajtóval választhatóak, amelyekből a legnagyobb 40 GB-os. A belépő szintű gépek sötétszűrke minitorony házzal kerülnek forgalomba. A GX400 legolcsóbb változata 1299 dollárba kerül, és 1,3 GHz-es processzort, 128 MByte Rambus DRAM memóriát, 10 GB-os merevlemezes meghajtót, 10/100 Mbit/s sebességű Ethernet LAN (Local Area Network - Helyi Hálózat) vezérlőt és 16 MB memóriával ellátott nVidia Corp.-féle TNT2 Pro AGP videóvezérlőt tartalmaz.

A Dell új GX400-as Pentium 4 rendszerei az USA-ban és Kanadában már kaphatóak, de az új számítógépek hamarosan világszerte a kereskedelmi forgalomba kerülnek.

A Dell Computer Corporation jelenleg a világ második legnagyobb komplett számítógépeket gyártó cége a Compaq Computer után. A Compaq mostanában tapasztalható visszaesése és a Dell népszerűsödése miatt azonban az elemzők úgy vélik, a Dell hamarosan az élre tör. A cég ennek elérése végett az elmúlt hetekben stratégiát váltott, és jelentős árcsökkentéséket vezetett be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!