Berta Sándor

Néha elszöknek a robot­porszívók

Az elmúlt hetekben több készülék is felfedezőútra indult.

Az ORF számolt be arról, hogy az alsó-ausztriai Wieselburgban hétfőn és kedden indítottak keresőakciót egy robotporszívó ellen. A tulajdonosa által Fluffy névvel ellátott eszköz korábban egy olyan üzletből szökött meg, amelyet ki kellett takarítania. A biztonsági kamera felvételei alapján kiderült, hogy a gép egy nyitott tolóajtón keresztül ment ki a boltból.

Az indított keresőakció és a Facebookon nyilvánosságra hozott felhívás eleinte sikertelennek bizonyult, majd kedden egy szemétgyűjtő helynél meglelték a robotporszívót. A készüléket önkormányzati dolgozók találták meg egy utcai lámpánál és először azt hitték, hogy elromlott, majd rájöttek, hogy csupán az akkumulátora merült le.

Az eset koránt sem egyedi, ugyanis Nagy-Britanniában is sor került egy hasonló eszköz eltűnésére. A The Guardian azt írta, hogy a gépet szintén nem ellopták, hanem a múlt héten megszökött egy szigetországi szállodából. A robotporszívót végül a hoteltől nem messze lévő ösvényen találták meg. A becsületes megtalálót egy itallal jutalmazták meg a szálloda bárjában.

Mindenesetre az ilyen esetek miatt joggal merül fel a kérdés, hogy ezeket a készülékeket nem kellene-e olyan modullal ellátni, amely lehetővé teszi a pontos helyzetük meghatározását. Vagy, ha rendelkeznek ilyen funkcióval, akkor azt nem kellene-e tökéletesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!