Gyurkity Péter

Az Apple szállította le a legtöbb 5G-telefont

Beérett a cég stratégiája, a kései indulás után most ők vannak az első helyen.

Az Apple megoldásairól gyakran születnek érdekes előrejelzések, a napokban például arról olvashattunk, hogy egy új iPhone SE akár az Android-tábor felét is átcsábíthatja, nem sokkal ezt követően viszont az 5G-telefonok kapcsán írtak a legújabb fejleményekről, ebben pedig már a cég első helyéről írnak.

Az ötödik generációs elérés megjelenése idején mi is beszámoltunk arról, hogy az Apple kivárásra játszik, vagyis ők várni fognak az első ilyen megoldások piacra dobásával. A jelek szerint bejött a húzás, a Strategy Analytics most közzétett részletes felmérése szerint ugyanis a harmadik negyedévben már ők végeztek az első helyen, legalábbis a világszerte leszállított 5G-telefonok terén, ugyanis a teljes piac nagyjából 25 százalékát kaparintották meg, amit az androidos riválisok nem tudtak lemásolni. A második helyen a Xiaomi található, ők szintén javítani tudtak, ezt azonban némileg ellensúlyozta a Samsung magára találása.

A dél-koreai gyártó három negyedév után ismét növekedést tudott felmutatni, ez többek között az európai régióban volt egyértelmű. Mi több, a széles kínálat, amelyben a kifejezetten drága hajlítható telefonok, valamint a jóval olcsóbb A-széria példányai is helyet kaptak, meglehetősen népszerűnek bizonyult, így a harmadik helyről le tudták szorítani az Oppót, amely kénytelen volt megelégedni a negyedik helyezéssel. Az androidos térfélen érdekes módon a Huawei egykori leánya, a Honor, tudta felmutatni a legnagyobb növekedési ütemet, ők gyakorlatilag megháromszorozták saját számukat, ami nyilván annak köszönhető, hogy a leválást követően már nem vonatkoztak rájuk a szigorú amerikai szankciók.

A Huawei maga eközben inkább csak küszködik, a Harmony OS és a kizárólag 4G-t támogató Samsung-chipek nem tudtak kellően versenyképes ajánlatot nyújtani a vásárlóknak, de mindenképpen érdemes megemlíteni a Motorola teljesítményét, amely a Honor után a második leggyorsabb ütemben növekedett, legalábbis százalékos viszonylatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #5
    Tehát Trump bármit el tudott intézni, de bárki ül abban a székben, annak "szinte semmi hatalma nincs"?

    Az ilyen konteósok még azt a logikai ellentmondásukat sem veszik észre, ami kiveri a szemüket.
  • kvp #4
    Apple -> Trump -> Google -> Huawei

    A Google-nek az eleg nagy anyagi veszteseg volt es piaci reszesedest is vesztettek vele, de nem nagyon tudtak mit tenni. Erdekes, hogy meg mindig nincs feloldva a korlatozas, pedig mar reges regen nem Trump ul a szekben. Ez is jelzi, hogy akarkit oda lehet ultetni, szinte semmi hatalma nincs. Ennyi erovel egy demens nyugdijas is ulhetne az elnoki szekben, fel se tunne senkinek, hogy nem o, hanem a globalista nagytokesek iranyitjak az USA-t.
  • M2 #3
    A Huawei-t a Google "tette tönkre", amikor letiltotta róla minden szoftverét.
  • Arnika19 #2
    "Beérett a cég stratégiája, a kései indulás után most ők vannak az első helyen."
    Természetesen, hiszen tönkretetette a lefizethető Trump-al a legfőbb konkurenciát a Huawei-t. Sehol nem voltak akkor az 5G-vel. Korrupcióval, csalással könnyű az élre törni. Szemét társaság.
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2021.12.27. 10:58:41
  • M2 #1
    Ez egy pillanatig nem volt kérdés, mikor a teljes új szériájuk 5G-vel jelent meg. Eladnak évente 200-250 millió telefont.